Norge bil >> Biler >> driving Safety >> driving tips >> Content

Scooter Sjøveisreglene i Japan

Scootere er et svært populært transportmiddel i Japan, og med god grunn: Landet har svært trafikkerte veier, og mange mennesker bor i tett befolkede byområder. Her er noen fakta om scooter veien reglene i Japan. Grunnleggende regler

japansk kjøre på venstre side av veien. På flere kjørefelt veier, er to-hjuls kjøretøy som scootere som kreves for å holde seg til det ytterste venstre kjørefelt (på kanten av veien), og kjøring mellom banene er ikke tillatt.
License

For å få en scooter lisens som en utlending i Japan, må den potensielle sjåføren til å være minst 16 år gammel og må ta fem dokumenter til testsenteret: alien registreringskort, eksisterende førerkort fra landet opprinnelsesland, pass, et passbilde, og en oversettelse av landet-of-opprinnelse lisens (som kan fås fra Japan Automobile Federation i Okazaki, eller den lokale konsulatet i personens hjemland). En japansk førerkort vil bli utstedt ved testsenteret etter person passerer en synsundersøkelse, og bekrefter at han har hatt minst tre måneder av kjøreopplevelsen i hans hjem land.Hvis søkers opprinnelige konsesjonen ble gitt fra et land som følger høyre -side kjøring, må han ta en full førerprøve. Det anbefales å ta lærdom fra en instruktør før du tar testen.
Warning

Japan har en null-nivå toleranse mot kjøring under påvirkning av alkohol eller narkotika. Hvis fanget kjøring i beruset tilstand, vil en lang og grundig undersøkelse avgjøre om lisensen skal suspenderes eller tilbakekalles helt. Hvis en drunken scooter driver forårsaker en ulykke, vil hans lisens automatisk bli opphevet (se Resources nedenfor).
Fartsgrenser

Fartsgrensen i boligområder for 50cc scootere must være innenfor 30 kmh, alle andre scootere må være innenfor 50-kmh grense. På motorveier fartsgrensen for scootere er mellom 70 og 80 kilometer i timen. Politipatruljer og skjulte kameraer holde et øye med scootere, spesielt på motorveier. Hvis fanget fartsovertredelse, vil en sjåfør får en billett som varierer mellom 15.000 og 20.000 yen, og, avhengig av overskredet hastighet, kan midlertidig miste sin lisens.
Hensyn

De som har et internasjonalt førerkort (IDP) trenger ikke en japansk lisens til å drive i Japan. Det forbeholdet er at IDP er kun gyldig i ett år fra den dag vedkommende trer Japan, og det må skje i kombinasjon med en gyldig utenlands lisens.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/driving-tips/147990.html

Previous:
Next:

driving tips