Norge bil >> Biler >> driving Safety >> drivere Utdanning >> Content

Definisjon av Traction Control i Cars

Traction control er en elektronisk og /eller mekanisk sikkerhetssystem som nå monteres på de fleste nye biler. Forskjellige produsenter gir systemet forskjellige navn, men målet er alltid det samme --- å automatisk gripe inn for å opprettholde best mulig kontakt mellom bilens dekk og veibanen. Trekkraft Science

Traction control er viktig fordi et bildekk kan bare tilby en viss mengde grep. Dette er vist mellom langsgående grep (brukes til bremsing og akselerasjon i en rett linje) eller sidegrep (nødvendig for kurvekjøring). Uten traction control system, drivere må hele tiden vurdere kombinasjon av akselerasjon, bremsing og svinging at deres biler kan oppnå uten å miste grepet og går ut over sikkerheten. Våte, isete eller gjørmete veier legge til en annen faktor som sjåførene må ta hensyn til. Traction kontrollsystemer ta denne balansegangen ut av hendene på sjåfører, og hindre dem fra å komme inn i situasjoner der de kan miste kontroll over sine biler.
Slik fungerer

De fleste traction control systemer ble utviklet fra anti-lock bremsesystemer designet for å stoppe biler 'hjulene låses opp og mister grep med veien under kraftig oppbremsing. Snarere enn overvåkning når et hjul har sluttet å rotere, har som mål antispinn å få øye på når ett eller flere hjul er å snu raskere enn de burde for hastigheten på kjøretøyet --- en indikasjon på at jernbane er gått tapt. Hvis tap av grep skjer, vil traction control bruker en kombinasjon av bremse-og /eller motor kontroll for å forsøke og maksimere tilgjengelig trekkraft for noen veibanen. Denne prosessen vil typisk innebære bremsing på ett eller flere drivhjul, drivstoff injeksjon cut-off, gnisten retardasjon eller luft /drivstoff ratio kontroll.
Tidlig Systems
< p> En av de første trekkraft kontrollsystemer ble kalt MAXTRAC. Tilgjengelig som en $ 100 alternativ på Buick Riviera modeller mellom 1971-1973, den besto av en fartsmåler i venstre forhjul hub og en annen fartsmåler montert på overføring og sammen med speedometer-stasjon og en solid-state elektroniske kontrolleren. Kontrolleren sammenlignet inngangene fra de to sensorene, hvis den drevne sensoren i sende indikerte en høyere hastighet enn sensoren montert på den fremre hjulet (tyder hjulspinn), ville den Maxtrac intermittent avbryte tenningssystemet for å redusere kraften påført drivhjulene å få bilen tilbake under kontroll.
dagens systemer
p Som tidligere nevnt, annerledes bilprodusent tilby sine traction kontrollsystemer under forskjellige navn. Ford, for eksempel, tilbyr All-Speed ​​Traction Control system som bruker komponenter av anti-lock oppbremsing system for å overvåke hjulspinn i alle hastigheter. BMW tilbyr Dynamic Traction Control på sin 3-serie biler. Dette systemet kan justeres tilbyr ulike nivåer av hjulspinn for ulike overflater, eller slått av helt hvis sjåføren ønsker å teste sine kjøreferdigheter på grensen. Toyotas TRAC antispinn system er en annen all-speed design som utnytter både brems og motor gasshendelen for å unngå glidning av drivhjulene.
Motor Sport

Motor sport var tidlig ute med traction control system, selv for en litt annen hensikt. Snarere enn å sikre stabilitet under daglig bruk, i racerbiler målet er å få den maksimale mengden av kraft til veien til enhver tid. Biler som konkurrerer i Formel 1 mesterskapet brukte systemene på 1980-tallet og begynnelsen av 1990, selv om det ble da utestengt. Systemet ble gjeninnført i Formel 1 fra starten av 2002-sesongen, bare for å bli forbudt på nytt fra starten av 2008-sesongen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/drivers-education/145464.html

Previous:
Next:

drivere Utdanning