Norge bil >> Biler >> driving Safety >> drivere Utdanning >> Content

Traktor-Trailer kontrollrutiner

Før treffer veien i en traktor-tilhenger "stor rigg," det er alltid best å gjøre en walkaround inspeksjon av alle de viktigste komponentene: hjul, dekk, lys, sadel tanker, speil, dør låser, koblingssystem og bremser. Inspisere førerhus, motor, drivverk, kopling og tilhengeren som en komplett helhet. Når rulle nedover veien, er den traktor-tilhenger en enhet med to deler. Med dette i tankene vil gjøre for en mer grundig og nyttig inspeksjon prosessen. The Cab

Start med venstre foran (førersiden) og sjekke hjul, dekk og peiling hub. Kontroller at hjulet har ingen sprekker eller bulker, blir dekkene riktig lufttrykk og lageret hub er ikke lekker. Kontroller suspensjoner under og at alle fjærer, bolter og sjokk dempere har ingen åpenbare tegn til slitasje. Flytte ned til førerdøren og sjekk at alle speilene er festet godt og riktig justert. Frontruten må være rene og fri for sprekker. Sjekk under at salen gasstanker er godt festet og viser ingen tegn på skade eller fører. Sjekk bremselysene og trailer strømtilkobling kabler. Sørg for at alle beslag er stramt og det er ingen tegn på slitasje eller skade. Sjekk også under på bakken for noen tegn til overføring eller andre væskelekkasjer. Gjenta denne prosessen på høyre foran (passasjersiden) og rundt til baksiden av førerhuset.
Trailer

Sjekk alle bremselysene luftledninger og elektriske tilkoplinger. Sjekk alle lys og reflekser for å sørge for at pærene brenner og ingen av reflektorer er skadet. Sjekk koblingene for riktig smøring. Senke og heve trailer støtte armene. Sjekk hjulene for eventuelle sprekker eller skader. Sjekk hjulene bærer nav for lekkasjer. Kontroller dekkene for unormal slitasje eller løse retreads. Gjør det samme for interiør tandem hjulenhetene. Se etter lekkasjer eller noen tegn på slitasje på hjuloppheng og aksler. Se etter eventuelle lekket væske på bakken under hjulenhetene. Sjekk at gjørme /splash vakter er skikkelig festet, og viser ingen tegn til slitasje. Åpne og lukke bakdørene og ser for jevn drift og sikker låsene. Gjenta kontrollen på høyre side (passasjer) side av hengeren.
Inne i førerhuset

Sjekk parkeringsbremsen, alle pedalene og rattet. Avgjøre om noen kontroll mekanismen er løs eller må justeres. Sjekk alle målere og indikerte væskenivåer. Slå på alle elektriske beredskap indikatorer og sjekk for riktig funksjon. Sørg for at all nødvendig dokumentasjon, logger og håndbøker er i enkle å komme til.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/drivers-education/145308.html

Previous:
Next:

drivere Utdanning