Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> Trucks >> Content

Hva er semi lastebiler?

The semi lastebil, også kalt en traktor-tilhenger rigg eller stor rigg, er en dieseldrevet kjøretøy som trekker en stor trailer. Den 18-hjuls kjøretøy og tilhenger hale varer over hele verden. I USA, anslagsvis 2 millioner traktor-tilhenger rigger er på veien frakter varer for om lag en halv million bedrifter. I 2006 reiste store riggen lastebiler ca 433 000 000 000 miles i USAs historie

bensin-drevne lastebiler begynte å vises på nordamerikanske veier i 1890-årene. Lastebilen rolle i første verdenskrig viste sin allsidighet og viktige natur i transport materiale over lange avstander. Anslagsvis 300 truck merker var på veien ved midten av 1920-tallet. I 1995 ble dette tallet redusert til bare ni lastebil utbyggere. I dag er disse produsentene produserer rundt 150.000 lastebiler årlig.
Semi Definert

semi lastebil og trailer bestå av tre aksler. Forakselen er plassert under motorrommet på en standard cab kjøretøy å styre. Den andre aksel bak førerhuset driver kjøretøyet. Den tredje akselen på baksiden av tilhengeren har fire sett med tvillinghjul å stabilisere trailer og bære belastningen.

Classifications

Den store riggen er enten identifisert som et klasse 7 eller klasse 8 lastebiler. En klasse 7 lastebil krever en kommersiell førerkort med en totalvekt alt fra £ 26 001 til £ 33,000. The Class 8 lastebil krever også en kommersiell førerkort og har en GVWR rating på mer enn £ 33,000.
Typer

Den semi lastebil kan trekke tanktrailere som frakter drivstoff eller andre væsker, nedkjølt varebiler å bære råvarer og kjøtt, tørre frakt varebiler for ikke-ferskvarer, lowboys for ultra-tunge belastninger som tungt utstyr og multipurpose flate senger.
Størrelse

Vanlige trailer størrelser er 48 eller 53 fot lang, men kan nå så langt som 80 meter. Bredden er enten 96 eller 102 inches bred. Den maksimale høyden er 13 meter, 6 tommer. Total maksimal vekt tillatt på motorveien er 80,000 pounds.
Design

lastebil utbyggere redesign semi lastebiler omtrent hver fem til syv år, ligner på timeplanen ansatt hos bilprodusentene. Truck beslutningstakere lett lytte til kundenes ønsker, behov og klager og prøver å aktivere en utforming tilsvarende. Clay modeller og datamaskin design brukes til å bestemme aerodynamikk og andre funksjoner i førerhuset.
Future

drivstoffeffektivitet og utslipp er den primære bekymring blant lastebil utbyggere i dag. Mer enn 70 prosent av varene i USA er overført av lastebilen, som langt overgår skip, fly og godstog som den primære metode for transport. Siden lastebiltransport vil trolig forbli den viktigste transport, vil teknologiske fremskritt gjøres i aerodynamisk og motor for å redusere drivstofforbruket.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/trucks/140550.html

Previous:
Next:

Trucks