Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> Trucks >> Content

Freightliner Trucks Historie

Freightliner lastebiler er noen av de mest holdbare og pålitelige tunge lastebiler på veien. Den Freightliner linje av lastebiler har sett en rekke endringer gjennom årene, og har blitt synonymt med lastebiltransport pålitelighet. Freightliner er designet og bygget for å øke produksjonen og redusere kostnadene for Consolidated Freightways, og lastebilene har blitt produsert i over syv tiår. Early Days

Fra slutten av 1930-tallet, Leland James, administrerende direktør i Consolidated Freightways, ble søker en mer holdbar og lettere lastebil for å få inn mer inntekter for selskapet hans. Han nærmet produsenter med ideen om å bruke lett aluminium i stedet for stål på hovedkomponenter. Produsentene var veldig skeptisk til å bygge en slik lastebil, så Leland James bestemte seg for å designe og bygge bilen selv. Han hentet inn et team av ingeniører og designet en drosje-over design som ville endre lastebiltransport virksomhet for alltid.
Freightways Manufacturing Company

Det nye førerhuset-over design beviste å være mer effektiv og varig, noe som gjør det til det mest populære valget blant Consolidated Freightways drivere. Leland James bestemte seg for å ta sin design i produksjon. Han bidro til å utvikle Freightways Manufacturing Company ut av Salt Lake City, Utah, og startet masseproduksjon av sin allerede populære lastebil. Freightways Manufacturing Company endret navnet til Freightliner i 1942. Under andre verdenskrig, var aluminium mangelvare, og selskapet produserte skip og fly deler i stedet.
Post-War Development

Etter krigens slutt , gjenopptatt Freightliner bygge lastebiler. De bygget et produksjonsanlegg ut av Portland, Oregon, og fikk sin første for å bygge lastebiler for Hyster Company i 1950. Denne kontrakten sette lastebilprodusenten på kartet, og selskaper fra hele verden begynte bestiller sine lastebiler fra Freightliner, som gjorde det enkelt for sine kunder ved å tilpasse bilene til sine klienters spesifikasjoner. Freightliner produksjon vokste fra 116 biler i 1950 til over 6000 per år innen 1970.
Daimler-Benz AG

I 1981, Daimler-Benz AG, en av verdens ledende bilprodusenter og en anerkjent byggmester av kommersielle lastebiler, kjøpte Freighliner fra Consolidated Freightways og hjalp dem å bli den ledende lastebilprodusenten i det nordamerikanske markedet (som starter fra 1992). Salget mer enn doblet etter at Daimler-Benz AG overtok
Vekst

Trucks brukes til å bli solgt i en del -. Lastebil ramme og kropp ble bestilt fra en selskapet, og resten av lastebilen kom fra forskjellige leverandører. Osh Kosh var kjent for sin tilpassede chassis, og Thomas var kjent for sin solid buss design. Freightliner begynt å kjøpe disse spesialitet selskaper til å gi dem muligheten til å bygge alt under ett navn. De kjøpte Osh Kosh chassis divisjon for å hjelpe dem å selge sin egen merkevare av tilpassede chassis, og kjøpte Thomas Bygget Busser å gi dem en nisje i buss-byggenæringen. Frieghtliner også kjøpt Western Star og Fords heavy-duty truck avdeling. De har fortsatt navnet "Western Star" for deres spesialitet tilpasset lastebil avdeling. Freightliner omdøpt Fords heavy-lastebil avdelingen til "Sterling".
Dag

Freightliner, som i 2009, eies av Daimler Truck Nord-Amerika, og er fortsatt den største lastebilprodusenten i Nord-Amerika. Freightliner har cornered markedet på mellomlang til heavy-duty truck linje. Deres overbevisninger med Detroit Diesel, en produsent av kvalitets dieselmotorer, også setter dem fra hverandre som en ledende leverandør av dieselmotorer. Men Freightliner lastebiler er også tilgjengelig med andre typer diesel motorer, som Caterpillar eller Cummins, i motsetning til Detroit Diesel.
Typer

Freightliner har mange lastebil stiler å velge mellom, og de produserer alt fra traktor-tilhengere å dumpe lastebiler. Van organer er også tilgjengelig for budtjenester, og Freightliner buss-linjen er et populært valg med skolekretser rundt om i landet.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/trucks/140486.html

Previous:
Next:

Trucks