Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> andre Autos >> Content

Saturn Auto Historie

Saturn er en divisjon i General Motors som produserer amerikansk-laget biler ut av merkets fabrikker ligger i Spring Hill, Tennessee og Wilmington, Delaware. Saturn har vært atskilt fra andre General Motors merker med sitt eget nettverk av forhandlere og en reklame som touts merket som "en annen type bil selskap." Selv om Saturn er en relativt ny type bil, har det fortsatt en interessant og dynamisk historie. 1980

I 1982 kom Alex C. Mair, deretter visepresident for avansert ingeniørkunst, opp med et konsept for en General Motors merkevare som kunne konkurrere med den japanske og tyske engineering som var svært populær på tiden. Litt over et år senere, kunngjorde GM konseptet for publikum og presse og avduket sin første prototype ett år senere. I 1985 ble Saturn Corporation dannet og 3,5 millioner dollar ble investert for å bygge merkevaren Spring Hill anlegget. Saturn Corporation har også laget en revolusjonerende avtale med United Auto Workers Labor Union i det året, utveksle en levetid garanti for sysselsetting for 80% av fabrikkens arbeidere og andre fordeler fro unionen til å slappe av mange av sine krav, herunder å bytte til en årlig lønn i stedet for en timepris. Denne viktige avtalen tillot Saturn til å produsere sine biler for langt mindre enn andre amerikanske laget biler, noe som gjør dem mer konkurransedyktig med rimeligere japanske merkene.
1990-1992

juli 1990 ble den første fullførte Saturn, en rød sedan, drevet av samlebåndet for en prøvekjøring. Den splitter begynte å selge biler senere det året og i 1991, fikk mange priser, inkludert en samfunnstjeneste award, en Popular Mechanics Design and Engineering Award, og en Driver Choice award fra Motor Week. Senere på året ble Saturn kupeer først gjort tilgjengelig for salg i Canada. Av 1992, Saturn hadde høyest omsetning per forhandler i USA og i mars produserte Spring Hill plante det er 100.000 th kjøretøy. Ved å bare august samme år, ble over 200.000 Saturns drives over hele verden.
1993-1996

I 1993 mottok Saturn SL3 tre priser fra IntelliChoice knyttet til sin pris og verdi. I tillegg lanserte selskapet traction control som et rimelig alternativ i sine biler i år, noe som skaffet en annen pris fra Automobile Magazine. I september produserte Saturn sin 500,000 th bil. Saturn innført en rabatt program for installasjon av assistanse enheter i sine biler i februar 1994, som på den tiden var et revolusjonerende program. I 1995 ble Saturn igjen tildelt tre IntelliChoice priser, og selskapet produserte sin million kjøretøy. 1996 brakte et tillegg seks IntelliChoice utmerkelser, og Saturn Corporation lansert sin første elektriske bil, fikk GM EV1.
1997-1999

Saturn en rekke IntelliChoice utmerkelser fra 1997-1999 i en rekke kategorier, så vel som forhandler Total Quality Award fra JD Power and Associates, og en 5 stjerners sikkerhet fra National Highway Traffic Safety Administration. I april 1997 ble Saturns solgt i Japan for første gang. 1998 markerte to viktige nyvinninger for Saturn, inkludert den første tre-dørs coupe og sin første kvinnelige president og styreformann, Cynthia Trudell. Tidlig i 1999, produserte Saturn sin 2,000,000 th bilen og begynte å produsere Saturn biler til en andre anlegg i Wilmington, Delaware. 1999 så også lanseringen av L-serien av kjøretøy.
2000 på

Saturn fortsatte å motta priser fra IntelliChoice, Motor Week og National Pollution Prevention Roundtable hele det første tiåret av det 21. århundre. Den første Saturn all-wheel-drive og multi-funksjons konsept kjøretøy, CV1, ble produsert i 2000. I løpet av samme år, ble et nytt stykke av utstyr, AA pressen, installert i Spring Hill Plant og andre kollisjonsputen ble lagt til alle Saturn kjøretøy. Den første Saturn SUV, VUE, ble utgitt i 2001. Saturn ION, en sporty coupé, ble først utgitt i januar 2003. 2005 markerte utgivelsen av den første Saturn mini-van og VUE hybrid SUV. I 2008 begynte Saturn et samarbeid med European designer Opel å legge til flere europeiske design til sitt utvalg av kjøretøy. I april 2009 kunngjorde General Motors at de ønsker å selge Saturn på grunn av sin anstrengte økonomiske situasjon.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/other-autos/112082.html

Previous:
Next:

andre Autos