Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> andre Autos >> Content

Historien om bilmotorer

Den moderne forbrenningsmotor høyhastighets bensindrevet motor er den viktigste strømkilde for biler og lastebiler. Den grunnleggende design og drift er uendret etter 125 år, og har ført til opprettelsen av bilen. Historie

I 1885 Gottlieb Daimler og Karl Benz, oppfant bilmotor uavhengig av hverandre. Imidlertid skapte franskmannen Nicolas Joseph Cugnot den første dampdrevne bil i 1769. Men det var Daimler og Benz som oppfant hva som regnes som den moderne gassdrevne auto.
Betydning

Daimler-Benz-motoren banet vei for masse-produksjon av bil, utviklet av Henry Ford, som førte til oppløsningen av hesten som transport og tillot folk å reise til langt destinasjoner.
Funksjon

forbrenningsmotor bilmotor konverterer bensin eller diesel til gass for å drive stempler som tvinger en veivaksel å slå, som i sin tur beveger hjulene.
Typer

gass og diesel auto motorer har utviklet seg fra en enkel 4-takts, 4-sylindret motor, for å rette seks sylindre, og deretter gradvis klatring i cubic inch slagvolum og effekt med 8-sylindret Ford V-8, halvkuleformet "Hemi" V-8 , og V-10s og V-12s.
Funksjoner

Jaguar XKE Series 3 4,2-liters V-12 motor kjennetegner en motor utviklet spesielt for fart, med motoren fortrenge 427 cubic inches, treffer 0-60 mph på 7,1 sekunder.
Identifikasjon

En rett seks-sylindret motor har alle sylindere i en rad på toppen av motoren, mens V-8 motor har to bredden av fire sylindre hver i en 90-graders vinkel.
Fun Fact

nederlandske astronomen Christian Huygens oppfant en tidlig forbrenningsmotor i 1680 ved hjelp av krutt.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/other-autos/112009.html

Previous:
Next:

andre Autos