Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> andre Autos >> Content

A History of Automotive batteri

En bil batteri er en viktig del av bilens operativsystem. I biler med tradisjonelle bensinmotorer, gir batteriet strøm til bilens starter og tenning. Elektrisk drevne biler er avhengige av en annen type batteri for å gi kraft i drift over en lengre tidsperiode. Selv om selve batteriet har en lang historie, dateres ledelsen syre modellen som brukes i biler tilbake mindre enn to århundrer. Tidligst Batterier

Oppfinnelsen av batteriet antas å date så langt tilbake som 250 f.Kr.. I 1936 ble leirkrukker stammer fra denne perioden oppdaget i dagens Irak. Glassene inneholdt kobber sylindre sammen med en korrodert jernstang. Korrosjon på stang ledet forskerne til å konkludere med glassene var en form for batteri-teknologi, som brukes til smykker produksjon og metall arbeid. Utviklingen av den første moderne batteriet er kreditert til italiensk oppfinner Alessandro Volta, som introduserte den første tørr-cellers batteri i 1800.
Blybatterier

I 1860, en fransk fysiker som heter Gaston Plante introduserte den første blybatteri. Hans batteriet var oppladbar og ble betraktet som en forløper i "wet cell"-teknologi. Plantes oppfinnelse stolt på bly elektroder dyppet i svovelsyre. Ved hjelp av denne teknologi wet celle, var batteriet stand til å produsere en høy strøm og også for å reversere denne strøm som en metode for selv-lading. Selv om forbedringer på syrebatteri kontinuerlig blir gjort, er det fortsatt den viktigste typen automotive batteri som brukes over hele verden.

Spill-Proof Batterier

På 1960-tallet utviklet tyske ingeniører en "spill-proof" blybatteri. Kjent som "Gel Cells", disse batteriene kjennetegnet svovelsyre blandet med silisiumoksid pulver for å danne en gel-type stoff. Gelen forhindret uhellsutslipp og lekkasjer og hjalp inneholder syre og andre kjemikalier i tilfelle en krasj. Disse nye gel batterier også omtalt avanserte ventilasjonsanlegg som holdt avløpsvann som finnes i batteriet for gjenbruk under lading.
Glass Mat Batterier

I løpet av 1970 og 80-tallet, de blybatteri som brukes i biler ble ytterligere raffinert. Disse batteriene er kjent som absorberende glass matte batterier (AGM). De inneholder en mikrofiber matte som holder syre som finnes, noe som gjør det sølesikkert. Syren er ikke blandet med silisiumdioksyd for å danne en gel, og er således i stand til mer kraft og lengre brukstid enn for en typisk gel batteri. Selv om generalforsamlinger blir noen ganger kalt "lukkede" batterier på grunn av sine interne ventilasjonsanlegg, er de ikke helt forseglet på grunn av potensialet for forbrenning på grunn av overtrykk.
Electric Vehicle Batterier
< p> Elektrisk og hybridbiler bruke dyp-syklus blybatterier for å drive bilen, i stedet for å bare drive starteren og tenning. På grunn av behovet for mye mer strøm, disse kjøretøyene er avhengige av store batteripakker arrangert i ulike spenninger. Selv med disse større pakker, kan ladingen være en hyppig problem for elektriske bileiere. Nyere litium ion-batterier kan gi kontinuerlig strøm for lengre perioder av gangen, men har mye høyere priser som gjør dem uoverkommelige for mange bileiere. En ny lithium-ion batteri introdusert av Toshiba i 2007 forventes å forbedre elektrisk bil batteri teknologi når den er modifisert for bruk i bil i 2010. Dette batteriet lades i mindre enn fem minutter og koster mindre enn tilsvarende litiumbatterier i bruk i dagens kjøretøy.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/other-autos/112144.html

Previous:
Next:

andre Autos