Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> andre Autos >> Content

Deler av en Dynamo Motor

Av alle delene som utgjør en bil, sannsynligvis en av de viktigste er dynamoen. Dynamoer er den moderne versjonen av old-school generatorer som pleide å være i kjøretøyer. De er ansvarlige for å sørge for at batteriet på bilen forblir fulladet og at du kan bruke alt som er koblet til bilens elektriske system. Det kan tenkes at en enhet som kan utføre denne oppgaven er kompleks, men i virkeligheten er det egentlig bare er noen få grunnleggende komponenter til standard dynamo. Diode likeretter

diode likeretter, også kalt likeretterbroen, er ansvarlig for å konvertere vekselstrøm produsert av dynamoen til likestrøm. De fleste bil dynamoer har seks dioder. Denne delen er som en oversetter mellom rotor og stator og batteriet.
Rotor Assembly

Rotorenheten består av flere deler. Den viktigste delen er jernkjerne, rundt hvilke ledninger (felt viklinger) er såret. Rundt kjernen og viklingene er finger stolper som er plassert med vekslende nord og sør kostnader. Når rotoren spinner, alternerende finger polene skaper et magnetfelt rundt jernkjernen.

Selv om kjernen, viklingen, og polene er de avgjørende deler av rotorenheten, inneholder rotorenheten også en kjølevifte , sleperinger, børster, og lagrene. Disse er ansvarlig for å styre strømmen til viklingene, holde dynamoen mot overoppheting, og at riktig bevegelse av de viktigste deler for montering.
Stator

stator er en sirkulær enhet som omgir rotoren. Det består av trådringene rundt en jern boliger. Når rotoren spinner og produserer en strøm, blir den gjeldende overført til statoren. Statoren har tre ledninger som kobles til diode likeretter.
Likeretter

diode likeretter som er koblet til statoren konverterer vekselstrøm produsert av rotoren til å lede strøm for at batteriet kan bruke. Det er som oversetter av dynamoen system. De fleste bil dynamoer har seks dioder som utgjør diode likeretter.
Terminals

En standard dynamo har fem separate terminaler som kobles til den elektriske kretsen. Disse terminalene kjenne spenningen på batteriet, skru på spenningsregulator av dynamoen, distribuere strøm til batteriet, lukke varsellampen krets, og omgå regulator.
Voltage Regulator

spenningsregulator, som navnet tilsier, regulerer spenningen som er produsert av dynamoen. Det er ansvarlig for distribusjon av kraft produsert til batteriet. Hvis spenningsregulator ikke fungerte, kan batteriet få for mye eller for lite strøm, som fører til lading problemer eller overbelastning av batteriet.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/other-autos/112366.html

Previous:
Next:

andre Autos