Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> andre Autos >> Content

Deler av en Model T

The Ford Model T var en populær bil produsert mellom 1908 og 1927 av Henry Fords Ford Motor Company. Finnes i flere forskjellige karosserivarianter og trim nivåer, Model T var den første masseproduserte bil som var overkommelig for middelklassen amerikanere. Selv enkle etter moderne standard, kjennetegnet Model T rekke innovasjoner som hadde en direkte effekt på utviklingen av biler i løpet av neste århundre. Body

En stor kilde av Model T suksess var dens allsidighet. Gjennom årene ble det produsert i flere forskjellige stiler for å dekke behovene til urbane, landlig, kommersielle og private bilister. Mens mange av de mekaniske komponentene forble de samme, ulike kroppstyper vognene ble brukt for en Model T coupe, stasjonsvogn, sedan, roadster, og selv et Model T pickup lastebil. Model T var tilgjengelig med to eller fire dører og flere forskjellige konvertible eller faste topper. Denne allsidigheten bidratt til sterkt salg og førte til den moderne praksisen med universell arkitektur, med moderne bilprodusentene hjelp av en enkelt ramme som grunnlag for flere ulike modeller.
Engine

Model T ble drevet av en forbrenningsmotor bensinmotor. Motoren var en inline fire-sylindret modell med et volum på 2,9 liter og en effekt på rundt 20 hestekrefter. Model T også ansatt en front motor /bakhjulsdrift konfigurasjon, og dermed sette standarden som skulle vare i mange år på de fleste massemarkedet biler. Ford har også startet en trend ved hjelp av en enkelt motorblokk, snarere enn en egen blokk for hver sylinder som var vanlig på den tiden den ble innført.
Wheels
< p> The Model T hjul og oppheng system ble utformet for de primitive veiforholdene i Amerika på begynnelsen av 1900-tallet. Modellen T inneholdt tre hjul til 1926, da stål felger ble et alternativ. The Model T er dekkene var gummi og ansatt rør med en sekundær, ytre banelaget. Bakdekkene var bredere for å få trekkraft, mens forhjulene var smalere for bedre styring. Både foran og bak aksler av Model T var solide og brukt våren støtdempere.
Driver Styrer

Opplevelsen av å kjøre en Model T var veldig ulikt det av kjører en moderne bil. De fleste av kontroll av en Model T ble oppnådd gjennom spaker og pedaler. Bilen brukte en clutch pedal, som også fungerte som en girvelgeren. En omvendt pedal ble brukt til å engasjere den eneste bilen i revers, og en bremsepedal begrenset overføring til å bremse bilen. Throttle og gnist spakene ble plassert i nærheten av rattet. Andre instrumenter inkludert en forgasser kontroll og frontlys bryteren.
Sikkerhetsutstyr

Selv om Model T manglet mest moderne sikkerhetsutstyr, ble det markedsført som en sikker bil til en offentlig som var mer vant til hestevogner og skeptisk til bilen hastighet og høy drift. Sikkerhetsutstyr inkludert metall støtfangere og, til slutt, støtsikre glass. Dekk reparasjon kits ble også inkludert i noen Model T og inneholdt en jekk og dekk patch. Aftermarket blinklys ble også produsert, men klarte ikke å ta på før lenge etter at Model T ble avviklet.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/other-autos/112335.html

Previous:
Next:

andre Autos