Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> andre Autos >> Content

Hva er en Fuel Cell Vehicle?

Brenselcellebiler er biler, lastebiler eller andre kjøretøy som får strøm fra brenselceller som drivstoff omdannes til elektrisitet. Brenselcellebiler er en relativt ny teknologi og er en sannsynlig del av løsningen til bruk av fossilt brensel og miljøskadelige utslipp fra konvensjonelle biler. Fuel Cell Grunnleggende

Brenselceller er batteri-lignende enheter som produserer elektrisitet ved å manipulere egenskapene til drivstoffet sitt. Elektrolytter som inneholder frie ioner, er en del av brenselcellen og forårsake en reaksjon når et brennstoff, slik som komprimert hydrogengass føres inn i brenselcellen med oksygen fra den omgivende luft. Resultatet er elektrisitet som leveres til en batteripakke eller direkte til en elektrisk motor. Mens hydrogen er den vanligste brensel til brenselceller, kan andre stoffer også brukes.
Brenselcellebiler

brenselcellebiler, som nesten alltid bruke hydrogen som drivstoff kilde, er brenselcellen sammenkoblet med en serie batterier som driver en elektrisk motor som driver bilens drivverk. Komprimert hydrogen lagres i tanker som er installert i stammen eller i stedet for en gass-tank. Etter elektrokjemisk prosess som foregår i brenselcellen, de eneste avfallsstoffer er vann (hydrogen og oksygen) og tapte varme, noe som er utvist som vanndamp.
Ulemper

Selv brenselcellebiler gir ingen skadelige utslipp, er utbredelsen begrenset av flere grunner. Som ny teknologi, bilprodusentene bare begynnelsen for å finne kostnadseffektive måter å bygge brenselcellebiler. I tillegg er prosessen for produksjon av hydrogen som skal brukes som brennstoff i seg selv en kostbar og energikrevende av foretak som vil må forenkles dersom det er tilstrekkelig hydrogen er som skal produseres for et stort antall kjøretøyer.

Prototyper

Mange brenselcellebiler har blitt vist frem av bilprodusentene som et middel til å indikere deres engasjement for alternative drivstoff. Siden 2001, har General Motors presenterte en rekke hydrogenbiler som faktisk møtte alle kravene for å bli drevet på offentlige gater i enkelte land. I 2009 introduserte Mercedes-Benz F-CELL Roadster, som er en liten brenselcelle bil som ligner de originale Mercedes modeller fra over hundre år siden.
Real World Eksempler

Flere modell brenselcellebiler er allerede drevet på amerikanske veier. Mercedes F-CELL er basert på en eksisterende B-klasse modell og var verdens første serieproduserte versjonen av en brenselcellebil. Honda FCX Clarity, introdusert i 2007, er tilgjengelig på et begrenset grunnlag, men generert mye interesse som en mainstream brenselcellebil som var ment å bli produsert i større antall. Både F-CELL og FCX Clarity er tilgjengelig kun på leiekontrakter og data om drivstofforbruk og mekaniske problemer er tett overvåket av de respektive bilprodusentene.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/other-autos/112273.html

Previous:
Next:

andre Autos