Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> andre Autos >> Content

Personbil History

Bilen ble oppfunnet av to grunner: For å få folk fra punkt A til punkt B over større avstander enn en hest kunne og å tjene som en arbeidsbesparende enhet. Oppfinnelsen av horseless transport med Karl Benz og Gottlieb Daimler i 1885 sakte satt i gang utviklingen av personbilen fra en to-seters åpen bil til bil som kan frakte opptil syv personer eller mer. Concept

Tidlig horseless vogner var åpne biler. Oldsmobile og Cadillac tilbudt "tourer", som tillot passasjerene å reise rundt i landet i relativ komfort. Med bedre utformet sitteplasser, var passasjerer mindre dyttet på grove veier og ikke lider lukt av hest og reise. Men de ble utsatt for elementene og snart ble lei av regn, kulde og vind. Som svar bilprodusentene lagt lerret topper og skjermvegger.
Public ønsket mer

Gjennom verdenskrig, forble personbiler åpne biler med myk topp og side skjermer. Cadillac, Franklin, Buick og Hudson var blant de første bilprodusentene til å reagere på offentlig etterspørsel for lukkede hardtop kjøretøyer. Ford, riding på populariteten sin Model T, ikke produsere lukkede biler til langt ut på 1920-tallet.

Tilknyttede Biler

1921, en anslått 50 prosent av alle biler produsert av Cadillac og Franklin hadde lukkede organer. Lincoln og Pierce-Arrow produsert 40 prosent av sitt inventar som lukkede biler. Og 30 prosent av alle Hudsons og Buicks ble vedlagt.
Carriage Concept Forlatt

vedlagte bilen startet et design bevegelse bort fra å bruke tradisjonell hest og vogn karosseri styling. Det skapte også en ny bil leksikon av døpe bilene som sedan, cabriolet, skåler, broughams og landaulet, som hadde myk topp for baksetet, med forsetet enten tak eller åpen.
New luksus

Den vedlagte personbil åpnet nye luksus for den gjennomsnittlige sjåføren. Mer komfortable klut stoffer, som for eksempel velur eller fløyel, mohair og vever, ble brukt på innvendige dører og seter. Tepper ble lagt. Den mest grunnleggende bilen hadde bedre polstrede seter og klut headliner. Forbedret møbeltrekk ikke bare gjort bilene lettere på baksiden, men roligere også.
Modeller

De mest populære etterkrigstidens modellene var kupeer og sedan. De to-dørs coupé kunne bære opptil fem passasjerer og var sportier.The sedan ble markedsført til familier. Ford, for eksempel spioneringen sin Taunus i sin 1951 litteratur som har mer bak benplass, trunk rom og bedre ventilasjon fra sine vind-bevingede fordørene. . Familien stasjonsvogn ble ikke populært før baby boom generasjon 1945-1964
dag

Gjennom 1970 falt personbiler inn i tre hovedkategorier: kupé, sedan og stasjonsvogn. Stasjonsvognen ga veien til mini-van i 1980 som baby boomers ble myndig og hadde sine egne barn. Todørs coupé tapt terreng i forhold til sedan som familier vokste. Drivstoffeffektive, billigere og bedre utformet japansk import overgikk amerikanske modeller i salg. Hybridbiler debuterte på begynnelsen av det nye århundret, deriblant Toyota Prius, Honda Civic Hybrid, Daimler AG Smart ForTwo og Volvo C30.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/other-autos/112145.html

Previous:
Next:

andre Autos