Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> andre Autos >> Content

Elektriske biler Informasjon

Elektriske biler kan bli den viktigste formen for personlig transport i ikke altfor fjern fremtid. Spørsmålet om global oppvarming og problemer av potensielle olje knapphet og prisøkning gjør elbiler et attraktivt alternativ. Forskning er i gang med å løse noen av problemene forbundet med den elektriske bilen, med både store bilprodusentene og små start-up selskaper som investerer tungt i denne teknologien. Historie

Ideen om biler som kjører på strøm er ikke ny. Elektriske biler var mer populære enn gassdrevne biler i begynnelsen av det 20. århundre. The Columbia Runabout var en av de mest solgte bilene på den tiden, det kunne reise med hastigheter på opptil 15 miles per time (km /h) og gå 40 miles på én lading. I 1914 kunne den Detroit Electric kjøre 80 miles uten kostnad. Faller i unåde etter 1920, så elbiler fornyet interesse i 1960 og 70-tallet enn frykten for stigende drivstoffkostnader og begrenset drivstoff forsyninger. I løpet av denne tiden ble brenselceller innført som et alternativ til batterier, men ikke anspore de forventede salg og til en viss grad beseiret miljøvennlig hensikten med en elektrisk bil.
Bilder Potensielle fordeler

Elektriske biler har mange potensielle fordeler for samfunnet. Kombinert med rene kilder til elektrisitet som sol eller vindkraft, lover de å gjøre store fremskritt mot å dempe produksjonen av klimagasser som genereres av gass-og olje-drevne biler. Økonomiske fordeler kan komme fra og ende til vår avhengighet av potensielt synkende og varierende oljeforsyningen. I tillegg til renere luft, andre kvalitet-of-life fordeler inkluderer støy reduksjon av forurensning, som elektriske motorer generere svært lite støy.
Begrensende faktorer

viktigste begrensende faktor for el-bil teknologi dreier seg om batterilevetid, som direkte påvirker omfanget av disse kjøretøyene. Batterier som er store nok til å gi den ønskede rekkevidde er tunge og ikke praktisk med dagens teknologi. Lade batteriene er et annet potensielt problem, som det er tidkrevende. En infrastruktur av "batteri swap" stasjoner som ligner på de vanlige bensinstasjoner kan løse dette problemet, men vil kreve storstilt planlegging og økonomisk investering. Også, hvis rene energikilder ikke brukes til å generere elektrisitet, er det mulig at klimagasser lagret ved å kjøre bilen vil i stedet bli generert av de nye kraftverkene som vil være nødvendig.
Current Trender

Hybridbiler som kombinerer elektrisk bil teknologi med gassdrevne motorer er i bruk eller er i produksjon, slik som Toyota Prius og Chevy Volt. Volt bruker en bensindrevet motor for å lade batteriene. Noen modeller - som Tesla Roadster, med en pris nærmer seg $ 100 000 - er ikke økonomisk praktisk for de fleste sjåfører. Volkswagen E-Up er en helt elektrisk drevet kjøretøy selskapet håper å ha i masseproduksjon i 2013 med en mer brukervennlig prislapp.
Outlook

fremtiden av elektriske biler er usikkert. Hvis lettere, kraftigere batteri teknologi som litium-ion eller Superior solcellepaneler kan være ansatt, kan elektriske biler bli et levedyktig alternativ for en stor andel av transportbehov. En innsats av myndigheter verden over vil være nødvendig, som infrastruktur og ren kraftproduksjon anlegg må bygges i stor skala for elbiler å oppfylle løftet de holder.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/other-autos/112265.html

Previous:
Next:

andre Autos