Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> andre Autos >> Content

Citroen C1 Teknisk informasjon

The Citroen C1 er en liten bil produsert av franske bilprodusenten Citroën. C1-modellen har vært tilgjengelig siden 2005. Det har blitt endret svært lite siden den opprinnelige introduksjon, men små endringer har blitt gjort for å holde sin appell frisk. C1 er bygget på Toyota Peugeot Citroën Automobile anlegg i Tsjekkia. By Car

Mens de fleste amerikanere vil trolig beskrive Citroen C1 som en kompakt eller subcompact modell, betegnelsen foretrukket av Citroen er "bybil". Også kjent som "Et segment" biler i Europa, byen biler er små biler med lavt-drevne motorer som er ment primært for bruk i byer hvor saktere kjøring er mer vanlig. Disse bilene er små (vanligvis mindre enn 13 meter lang), og derfor lettere å manøvrere og parkere på trange eller overfylt streets.City biler har vært populært i europeiske byer siden 1960. Citroën har vært kjent som en produsent av byen biler, samt lignende "superminis" siden den gang. C1 er bare den siste i en rekke av små biler tilbud som inkluderer Citroen Ami og Citroen AX, der C1 er en direkte erstatning.
Layout

Den Citroen C1 har en tradisjonell front motor /forhjulstrekk layout. Den har plass til fire passasjerer og er tilgjengelig som en kombi med enten tre eller fem dører (inkludert den bakre liftgate). C1 er liten selv etter byen bil standarder, på bare 150,5 inches lang med en 96,5-tommers akselavstand. Citroen C1 er 58,8 inches høy og veier mindre enn 2400 lbs.The C1 er også tilgjengelig i flere trimme nivåer, og starter med den grunnleggende "Vibe" versjonen, som er tilgjengelig i enten tre-eller fem-dørs konfigurasjoner. Den "Rhythm" nivå, også tilbys som en tre-eller fem-dørs, omfatter valgfrie funksjoner som en passasjer airbag, automatiske elektroniske dørlåser, og et utvalg av to forskjellige motorer. Til slutt, top-of-the-line "Code" C1 kommer med spesielle lettmetallfelger og lær og krom interiør trim.
Spesifikasjoner

På sitt ulike modellvarianter Citroen C1 er tilgjengelig med to forskjellige motorer. Disse inkluderer en 1-liters inline-3-sylindret bensinmotor og en 1,2-liters 4-sylindret diesel. Bensin motor, tilgjengelig på de Vibe og Rhythm modeller, er vurdert på 67 hestekrefter, mens den større dieselmotoren, som er tilgjengelig på Rhythm og standard på anbefalingen, produserer 54 hestekrefter. Begge motorene kommer kombinert med en femtrinns manuell transmission.The Citroen C1 er kjent for sin drivstoffeffektivitet, som rivaler noen hybrid elektriske biler. Bensin motor gir sjåfører over 60 miles per gallon (mpg) og dieselmotoren nærmer seg 70 mpg.
Spesielle utgaver og varianter

beyone tre trimme nivåer som tilbys for Citroen C1, har flere spesialutgaver vært tilgjengelig i enkelte markeder. En musikk-tema C1 ble introdusert på 2006 British International Motor Show, og senere solgt under navnet "Airplay". Det inneholdt tilleggsutstyret som er tilgjengelig på Rhythm trim nivå og kom med en iPod Nano, samt en tilkobling port og docking-stasjon for iPod på bilens dashbord. Den "Cool" utgave inkludert aircondition og spesielle blå Interiør til basen Vibe model.The Electric Car Corporation har vært å selge modifiserte elektriske versjoner av Citroen C1 siden 2009. C1 GT var en konseptbil designet Franco Sbarro. Det ga C1 Gullwing dører og en større 1,6-liters motor.
Lignende modeller

Citroen C1 ble opprinnelig utviklet som et samarbeidsprosjekt (kjent som B- Zero-prosjekt) mellom tre bilprodusentene: Citroen, Toyota og Peugeot. Som sådan, er utformingen brukes av Citroen C1 deles med modeller fra de andre bilprodusenter. Den Peugot 107 og Toyota Aygo bruke samme mekanisk struktur som Citroen C1, men se annerledes på grunn av karosserideler som er spesifikke for hver brand.The Citroen C2, produsert siden 2003, er en litt større bil (en del av supermini klasse) som er også svært lik C1. Som en del av et kosmetisk oppdatering av C1 i 2009, som legges en ny front støtfanger og grill design, ble det C1 og C2 laget for å se ut som en stor og liten versjon av den samme bilen, til tross for ulike interne mekanikk og motor tilbud.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/other-autos/112152.html

Previous:
Next:

andre Autos