Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> andre Autos >> Content

The History of the MINI

Dagens BMW-eide Mini er en etterkommer av den opprinnelige Mini Cooper designet av Sir Alec Issigonis ved British Motor Corporation (BMC) og introdusert til britiske kjøpere i 1959. Mini ble produsert frem til 2000, da BMW overtok det, og gjeninnføres det som MINI i 2001. Den originale Mini ble oppfattet som en rimelig bil å gjøre det beste bruk av hytta plass, mens dagens MINI er designet for ytelse. Origins

Svimmel av massiv gjeld stiftet under andre verdenskrig og et drivstoff mangel, ønsket BMC tilsvarende til Volkswagen Beetle som var kostnadseffektivt å produsere og å selge til den beleirede britiske forbruker. Beskrive Beetle med forakt som en "boble bil," BMC sjef Leonard Lord søkt en "boks" bil drevet av en eksisterende motor.
Alec Issigonis

Issigonis, som hadde erfaring innen design små biler på Morris Motor Company, rekruttert Jack Daniels og Chris Kingham å hjelpe ham designe bilen. De skapte en front-wheel-drive, 10X4X4-fots bil på en 80,3-tommers akselavstand med en tverrstilt 4-sylindret motor. Dimensjonene er tillatt for 80 prosent av interiøret for å bli viet til passasjer-og lasteplass.
High Performance

John Cooper, eier av Cooper Car Company, som spesialiserte seg på ytelse biler, så et potensial i Mini som en høy ytelse racerbil. Issigonis var i utgangspunktet skeptisk, men Cooper seiret og utviklet en egen serie av Minis, noe som gir bilen sin første løp som en høy ytelse kjøretøy.
Monte Carlo

1961, ble Austin Mini Cooper og Morris Mini Cooper innført. Disse nye Cooper versjoner, inkludert den sporty Cooper S, ble en suksess på racerbanen. Disse bilene hadde motorens slagvolum økt fra 848cc med 34 hestekrefter til 997cc på 55 hestekrefter. Bilene tatt første plass i sin klasse på Monte Carlo rally 1964-1967.
Bilder Andre modeller

BMC begynte umiddelbart markedsføring varianter av Mini med sin Austin Mini Countryman og Mini fra stasjonsvogner, eller stasjonsvogner, på en 84,3-tommers akselavstand med låve-stil bakdørene. Den solgte 1961 til 1969. I alt ble 207 000 av disse bilene produsert. Mini Van, en varebil med en kvart tonn kapasitet, ble produsert 1960-1982.
New Direction

På begynnelsen av 1990-tallet nøt Mini noe av en renessanse som en britisk ikon. Men dens dager syntes å være minkende. BMC ble til slutt solgt til British Aerospace-eide MG Rover Group, senere Rover Group. I 1994 solgte British Aerospace sin økonomisk skrantende Rover til BMW, med Rover fortsetter å produsere Mini.
MINI

BMW investert millioner av dollar i Rover-konsernet , men det fortsatte å tape penger. Sin manglende evne til å snu et overskudd og ulike visjoner for Mini resulterte i BMW nedleggelse Rover i 2000. BMW overtok full kontroll av Mini og gjeninnføres bil som MINI i 2001.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/other-autos/112088.html

Previous:
Next:

andre Autos