Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> andre Autos >> Content

Hvem oppfant den Radial Tire?

Radial dekk har ledninger eller ledninger som stråler i en 90-graders vinkel fra dekk felg. Radialdekk, som hovedsaklig brukes på biler og sørger for mer langvarig dekkslitasje, er en europeisk skapelse. Radialdekk tok mye lengre tid å ta på i USA, men i dag er de området stift i bilindustrien. New Rubber

I 1844 ble vulkanisert gummi skapt av Charles Goodyear. Goodyear skapelse ble senere funnet å være ideell for dekk. Vulkanisert gummi ble funnet å ikke sprekke i kulden eller smelte i sommervarmen.
First Radials

første stål-radial-dekk ble opprettet av Michelin i 1948 . Dekkene ble kalt radials grunn av ply ledninger som stråler på skrå bort fra kanten. Ledningene er så håndheves av et belte av stål.

Radials i Amerika

Mens radialdekk slått an i Europa, var det ikke før 1960 at et amerikansk selskap prøvde å markedsføre den nye skapningen. Fra 1965 gjennom 1968, BF Goodrich laget og solgt radialdekk for første gang i det amerikanske markedet.
Ikke Populær

I begynnelsen var radialdekk ikke populært i USA. En hardere kjøring og høyere priser var to negativer mange amerikanere så i det nye produktet. "Du vil ikke se en overgang til radialdekk som originalt utstyr på Detroits nye biler i nær fremtid," sier James Roche, styreformann og administrerende direktør i General Motors i 1971 under et intervju med "Modern Tire Dealer."

New Suksess

Etter Goodrich er radial dekk mislyktes i 1960, prøvde Goodyear selskapet igjen i 1970. Ifølge selskapets offisielle nettsted, goodyear.com, brukte selskapet $ 69 millioner i 1968 for å utvide sin radial dekk plante i Gadsden, Alabama, før debuterte den første alt-season radial dekk, Tiempo, i 1977.


Dekk dag

Mens mange dekk selskaper slet på slutten av 1970-tallet, holdt Goodyear utvider. I dag, Goodyear står for nesten 20 prosent av det globale markedet for radialdekk samtidig være den offisielle lei av NASCAR racing-serien.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/other-autos/112040.html

Previous:
Next:

andre Autos