Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> andre Autos >> Content

Hvordan Visste Dodge Få sitt navn?

The Dodge bil, nå eid av Chrysler LLC, er oppkalt etter John Dodge og hans yngre bror, Horace, grunnleggerne av Dodge Brothers Company i Detroit, Michigan. Brødrene dannet selskapet i 1900 å bygge presisjonsutviklete motorer og chassis deler for Olds Motor Vehicle Company, senere Oldsmobile og Ford Motor Company. Dodge brødrene bygde sin første bil i 1914. Chrysler kjøpte selskapet i 1928. Ford Slektskap

brødrene jobbet som underleverandør for Ford Motor Company i 10 år før voksende frustrert over at de ikke produsere sin egen bil.
On Their Own

I 1913 stoppet Dodge brødrene bygge Ford komponenter og dannet Dodge Brothers Motor Company, med sin første bil rullet av samlebåndet i 1914.
First Car

Læring fra Fords svakheter, bygget Dodge brødrene modell 30, en firesylindret tourer med et 12-volts elektrisk system, all-stål kropp og skyve-utstyr overføring, som var alt ny teknologi.
Andreplass

Bare to år etter oppstarten, Dodge var den nest mest solgte bil i Nord-Amerika etter Ford.

verdenskrig

Brødrene begynte å produsere en flåte av lys-duty lastebiler for det amerikanske militæret for å bli sendt til Frankrike under første verdenskrig, øke deres rykte for å bygge holdbare biler.

Dødsfall

Brødrene kontrakt influensa og lungebetennelse på New York Auto Show i 1920, med John døende i januar og Horace i desember samme år.


.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/other-autos/112041.html

Previous:
Next:

andre Autos