Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> andre Autos >> Content

Honda VTEC Informasjon

Honda først introdusert VTEC teknologi i 1989 japanske Integra med B16A motor. Siden sin debut, har VTEC blitt svært populære blant forbrukerne på grunn av sin evne til å forbedre ytelsen og effektiviteten likt. VTEC er for tiden tilgjengelig på et flertall av Honda og Acura biler. Hva er VTEC?

VTEC, som står for Variable Valve Timing and Lift Electronic Control, er en valvetrain design med overliggende kamaksler som har flere sett med forskjellig slipt fliker. VTEC gjør at motoren til å skifte mellom mer konservative og aggressive cam profiler. Airflow er begrenset ved lavere turtall for å opprettholde en jevn tomgang og drivstofføkonomi. Ved høyere turtall, de kamaksler skifte til de mer aggressive lapper, som gir mer hestekrefter og ytelse.
Resultatutvikling

Den opprinnelige VTEC system var tilgjengelig på høy ytelse Honda motorer og var meget populær med import tunere. Den første bilen tilgjengelig med VTEC var JDM Integra, men det ble snart tilgjengelig på USDM Integras, inkludert høy ytelse GSR og Type-R-modeller. VTEC var også tilgjengelig i Civic, CRX, Civic Si, Del Sol, Prelude og NSX. Takket være VTEC, var Honda i stand til å oppnå svært høy hestekrefter fra svært lave deplasement, når over 100 hk /liter på enkelte modeller.
VTEC-E

VTEC er ikke bare brukes til å øke hestekrefter. Den VTEC-E system, tilgjengelig på biler som Civic VX, brukt variable ventiltider for å øke drivstoffeffektiviteten. I stedet for å maksimere luftstrømmen ved høye turtall, constricts VTEC-E system luftstrømmen ved lave turtall, noe som gir en slankere drivstoff blanding som øker drivstoffeffektivitet. Takket være VTEC-E, var den 1992 Honda Civic VX EPA-karakter på 49 MPG på motorveien og 39 MPG i byen.
I-VTEC resultatutvikling

En ny og avansert VTEC system, kjent som i-VTEC (eller intelligent VTEC), ble introdusert i 2001. I-VTEC virker på samme måte som den opprinnelige VTEC system. Det har fortsatt forskjellige cam profiler for høy og lav RPM funksjoner, men i-VTEC har kontinuerlig variabel inntak ventil timing. I-VTEC er også datastyrt og tillater mye mer optimalisert dreiemoment.
Andre i-VTEC Systems

Begrepet "i-VTEC" refererer ikke alltid til ytelse modeller, skjønt. Honda har en i-VTEC motorer som fungerer på en måte som ligner på VTEC-E og maksimere drivstofføkonomi ved å hemme luftstrøm. Og en annen Honda-motor som slår av halvparten av sylindrene i henhold lav hastighet og lysintensitet operasjonen blir også referert til som en i-VTEC.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/other-autos/112165.html

Previous:
Next:

andre Autos