Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> andre Autos >> Content

Hva er en blå bok?

Uttrykket "blå bok" brukes vanligvis i sammenheng med biler i referanse til en omfattende guidebok kalt Kelley Blue Book. Dette er en bok, og nå en nettside, som beskriver verdien av biler i USA. Boken tar hensyn til merke, modell, år, kjørelengde og mer av nye og brukte biler for å bestemme pengeverdien. Det har blitt en ressurs av kjøretøy selgere og kjøpere alike. Historie

Kelley Blue Book begynte i begynnelsen av det tjuende århundre. Det er et produkt av Kelley Car Company, basert i Los Angeles, California. Etter prising biler som kom inn på hans bil mye i flere år, organisert selskapet eier Les Kelley verdiene av kjøretøyene i en liste. I 1918 publiserte han denne listen som The Blue Book of Motor Car Vehicles. På sidene på denne boken, inkludert han fabrikken prislister og kontanter verdien av et stort utvalg av kjøretøyer.
Betydning

Begrepet "blå bok verdi" har blitt en stor faktor i å etablere den monetære verdien av kjøretøyet verdier siden 1918. Enkeltpersoner i markedet for å kjøpe en ny bil vil se til Kelley Blue Book å få en idé om hva de bør forvente å bruke på et kjøretøy. Kjøretøy selgere vil bruke Kelley Blue Book å etablere en rettferdig pris på kjøretøyet sitt. Nettstedet for Kelley Blue Book (se ressursene nedenfor) har utvidet til å omfatte vurderinger på kjøretøy for å bedre informere forbrukerne.
Funksjon

Funksjonen til Kelley Blue Book er å etablere en enhetlig uttrykk for et kjøretøy er verdt. Kelley Blue Book analyserer merke og modell av kjøretøy, samt det året bilen ble gjort, tilbakekalling informasjon, tilstanden til kjøretøyet og kjørelengde på et kjøretøy for å hjelpe leseren avgjøre kostnadene. The Blue Book er ikke bare begrenset til biler, analyserer boken også nye og brukte motorsykler, RVs, bobiler, snøscootere og farkost.
Fordelene

Fordelen med hjelp av Kelley Blue Book som en ressurs er at det vil hjelpe kjøretøy kjøpere fra å betale for mye for kjøretøyet sitt. Det hjelper også kjøretøy selgere fra å selge sine produkter for for lite penger. Som nettstedet har utvidet, så har de fordeler for å bruke guide. Det inkluderer nå verdifull tilbakekalling, kunder og ekspert vurderinger av biler, og selv har en klassifisert delen som poster biler for salg direkte fra nettstedet deres. Dette gjør bilen kjøpe og selge en one-stop shop for kunder og selgere.
Informasjon om varemerker

Bruken av begrepet "blå bok" er ofte brukt til andre bruker alt fra testing forsyninger, for å fly verdi guidebøker. Mens det er forskjellige bruksområder og konnotasjoner til begrepet blå bok, er setningen "Blue Book" varemerkebeskyttet av Kelly Blue Book Company. Dette varemerket er juridisk bindende i USA og Canada. På grunn av dette, har "Blue Book" blitt et vanlig begrep i å etablere den monetære verdien av motorvogner.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/other-autos/112092.html

Previous:
Next:

andre Autos