Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> andre Autos >> Content

Bilmotorer Forklart

Med unntak av noen få fullt elektriske biler, er våre biler drevet av forbrenningsmotorer. Den vanligste typen av bilmotor er fire-takter, eller Otto syklus, motor. I disse motorene, er kraften genereres ved å brenne en blanding av drivstoff, vanligvis bensin og luft i et stempel kammer. De bevegelige stempler slå en drivaksel, der energien blir overført til drivakselen ved transmission.Here vil vi se på en enkel fire-takts motor syklus. Beskrivelsen vil holde for hvilken som helst fire-takts motor, uansett hvor mange sylindre den bruker. Dieselmotorer opererer på lignende prinsipper, selv om enkelte detaljer er forskjellig. Wankel rotasjonsmotor bruker ikke tradisjonelle sylindere, selv om det også er en forbrenningsmotor. Den Tenningsyklus

I første slag (merket som "1" i bildet ovenfor), er stempelet trekkes ned fra toppen av kammeret. På samme tid, åpner innløpsventilen, slik at luft og brennstoff for å fylle tenningen chamber.In det andre slag ("2" i bildet), beveger stempelet tilbake opp i kammeret og komprimere brensel-luft-blandingen. På toppen av dette slag, produserer tennpluggen en gnist som antenner den trykksatte brensel-luft-blandingen, forårsaker de varme gasser til å utvide seg og tvinge stempelet ned i det tredje kammer slag ("3" i-bilde) er også kalt kraften hjerneslag. Det er den eneste slag i syklusen under hvilken motoren produserer nyttig mekanisk energi. I kraft slag, er stempelet trukket ned av den eksploderende brensel-luft-blandingen. Tenningen av brenselet frigir den lagrede energien i det, den nedadgående bevegelse av stempelet i kammeret som overfører energi til stasjonen shaft.The fjerde slag ("4" i bildet) er utvinningen slag. I denne fasen av syklusen, beveger stempelet tilbake opp til toppen av kammeret. Når det gjør det, åpnes utløpsventilen, og det bevegelige stempel skyver tenningslederne gassene ut av stempelkammeret. På slutten av dette slaget, er stempelet tilbake i posisjon til å gjenta syklus.
Fordeler og ulemper

firetaktsmotor har vært i bruk for over 100 år, og har blitt allestedsnærværende i vårt samfunn. Det driver våre viktigste modusen for landtransport. Allsidigheten er den viktigste fordelen; motorer av denne typen er relativt enkle å betjene og vedlikeholde, og kan tilpasses for en rekke brensel: bensin, diesel, parafin og til og med propan. Som en eldre teknologi, disse motorene er også relativt billig, den indiske bilprodusenten Tata har nylig avduket Nano, en bil (med en fire-takts motor) for tilsvarende bare $ 3000 Det er noen alvorlige ulemper for standard bil. motor, imidlertid. De produserer flere forurensende gasser, inkludert drivhusgassen karbondioksid og karbonmonoksid, som kan være en dødelig gift i store doser. Også disse motorene er ikke veldig effektivt. Fordi de bare produserer strøm på ett slag i fire, kan de ikke være mer enn 25 prosent effektiv på å trekke ut energi fra drivstoffet sitt. Faktisk er de fleste firetaktsmotorer er betydelig mindre effektiv enn det, fordi mye av sin energi er utgitt som ubrukelig heat.Most av moderne motorteknologi fokuserer på å balansere disse fordeler og ulemper, for å produsere de mest effektive biler på det mest rimelige priser .

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/other-autos/112149.html

Previous:
Next:

andre Autos