Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> andre Autos >> Content

Hvem Produserer Mini Coopers?

BMW Group har produsert den Mini Cooper siden 2000. Mini Cooper formelle navn er MINI å skille den fra den originale Minis produsert av British Motor Corporation 1959-2000. Dagens MINI er designet av Frank Stephenson, som ble belastet med styling en 21. århundre versjon av originalen. Origins

Den originale Mini Cooper, designet av Sir Alec Issigonis for British Motor Corporation, ble et ikon av britisk bilkjøring som et svar på etterkrigstidens Volkswagen Beetle.
BMW versjon

Den nye MINI er designet og konstruert med start i 1995 av Rover Group, bare ett år etter at BMW kjøpte Rover som et datterselskap.
Ulik Visions

Tilsynelatende Rover Group, som så for seg MINI som en økonomisk bil, var ansvarlig for MINI-prosjektet, men BMW så det som en sporty høy ytelse kompakt bil.


Skilsmisse

uenighet var delvis ansvarlig for BMW divesting sine interesser i Rover-konsernet i 2000, og forutsatt kontroll av MINI for å bygge det etter deres syn.



Resultatet av BMW overtakelsen var et velkonstruert bil drevet av en 1,6-liters inline fire-sylindret Tritec motor.
dag

Fra 2001 til i dag, er MINI tilbys som en diesel, en sporty "Mini Cooper", den kompressormatet "Mini Cooper S", en cabriolet og Clubman vogn.


.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/other-autos/112114.html

Previous:
Next:

andre Autos