Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> andre Autos >> Content

Definisjon av en Turbo motor

Turbo motorer, først introdusert for stempel propell-drevet fly for å forbedre stor høyde ytelse, har invadert hele stempelkompressorer forbrenningsmotor scenen i løpet av de siste 80 årene. Ved første introdusert for bilindustrien racing motorer, mange personbiler nå innlemme turboladede motorer å utlede mer hestekrefter ved behov enn ellers ville være mulig med normalt pustende motorer. Turboladet motor utnytte trykkenergi fra stempelmotor eksosgasser for å spinne en kraftturbin, som i sin tur driver en kompressor turbin på samme aksel som tvinger luft inn i motorens forbrenningskammere ved høyere enn atmosfærisk trykk. Teori

Normalt er pustende firetakts stempeldrevne forbrenningsmotorer begrenset til atmosfærisk trykk for å presse forbrenningsluft inn i sylindrene gjennom inntak system som stempelet trekker luft ned gjennom inntak ventil på inntaket hjerneslag . Turboladere trykksette luften inn i innsugningssystemet til et punkt over atmosfærisk trykk, dramatisk øke tettheten av inntak kostnad, som så blir sammenpresset på kompresjonsslaget. Som tettere blandingen er antent, er mer makt sluppet løs for å presse stempelet ned, og motorytelse går opp. Siden kompressoren turbinen drives direkte av avtrekket for turbinen - sistnevnte ved hjelp av energien som tidligere ble frigitt til atmosfæren gjennom eksos - denne ekstra effekt er nesten fri, spesielt sammenlignet med mekanisk kompressortrykket som bruker en del av strømmen fra veivaksel å drive kompressoren.
To motivasjon

Foruten de åpenbare økningen i hestekrefter, turboladere tillate stempelmotorer å levere sin merkeeffekt i høyereliggende strøk der luften er betydelig tynnere. Dette er hva som inspirerte den første turbolading i flymotorer i 1900. Biler som er drevet i høy fjellterreng fordel, også. Turbolading tillater også bruk av mindre slagvolum motorer som normalt opererer konservativt å generere høy effekt kun ved behov, noe som gjør dem egentlig mer økonomisk enn konvensjonelle motorer når drevet normalt.
Hensyn

Turboladning bringer med seg noen problemer som må vurderes av designeren eller bruker. Den legger så mye makt til en grunnleggende motoren som selv små fortrengning motorer som normalt forbindes med kompakte biler må bygges med strenge oppmerksomhet til brute krefter på spill i motoren. I tillegg krever turbolading betydelige økninger i kjølesystem og eksos kapasitet og robusthet. Turbolader sjakter kan nå 100 000 RPM, krever premium grade oljer og olje kjøling.
Kontrollere Tiger

turboladere øke temperaturen på den innkommende forbrenningsluft, så intercoolers er ofte anvendt, som bruker omgivelsestemperatur luft for å kjøle den komprimerte kostnad. Noen ganger, pakker turbolader for mye luft inn i motoren, slik at avfall portene brukes til å omgå noen eksos rundt turbo.
Spenning
p Som med mange andre automotive innovasjoner , turbolading som en forestilling strategi har tiltrukket seg et stort følge - det er noe med måten bilen begynner å fly så at turbin sutre bygger som tar entusiaster inn i ecstasy

. .from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/other-autos/112202.html

Previous:
Next:

andre Autos