Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> andre Autos >> Content

Informasjon om Chevy Monte Carlo

The Monte Carlo var en to-dørs coupé produsert av Chevrolet divisjon i General Motors. Chevy produserte Monte Carlo 1970-1988, og 1995-2007. Løpet av sin levetid, utviklet seg til Monte Carlo fra en sporty muskel bil til en luksuriøs kupé. Origins

Chevy introduserte Monte Carlo for 1970 årsmodell. Det var ment å gjenskape suksessen fra Pontiac Grand Prix, som det delte mange komponenter. Chevrolet General Manager Pete Estes var den viktigste støttespiller for Monte Carlo, i den tro at selskapet trengte en sporty, bakhjulsdrift coupe å konkurrere med Ford Thunderbird. Prosjektet tok på kodenavnet "Concours." Chevy Chief stylist Dave Holls ledet utformingen av den originale Monte Carlo. Foruten de åpenbare likhetene som kom fra å dele en plattform med Grand Prix, ble Monte Carlo også ment å fremkalle utseendet på Cadillac Eldorado. For å holde kostnadene nede, lånte Monte Carlo design team ekstra komponenter fra Chevrolet Chevelle.
Early History

Den opprinnelige Monte Carlo ble solgt 1970 til 1972. Det falt i "muskel bil" markedsandelen med sin balanse av prestasjonsorienterte egenskaper og mer praktiske egenskaper. Chevy tilbys fire forskjellige V8-motorer, samt en Powerglide automatgir og en rekke makt interiør alternativer, inkludert air conditioning.For 1973, redesignet Chevy Monte Carlo. Den nye bilen er designet for å møte nylig vedtatt føderale sikkerhetsstandarder. Det kom også med flere luksuriøse funksjoner som støydempende materialer i taket og en mykere fjæring for en mer behagelig tur. Salget av den nye Monte Carlo var sterke og andre bilprodusentene var raske til å tilby konkurrerende modeller. Disse inkluderte Dodge Charger, Ford Torino, og Mercury Cougar.
Evolution

I 1978 introduserte Chevy tredje generasjons Monte Carlo. Ankommer midt i energikrise, var dette Monte Carlo betydelig mindre enn sine forgjengere (ca £ 750 lysere enn 1977 modell). For første gang tilbys Chevy Monte Carlo med en V6-motor. Kosmetiske endringer dukket opp i hver modell år til enda en redesign i 1981. The '81 Monte Carlo tilbød mest motoralternativene ennå inkludert en diesel V8 og en turboladet 6-sylindrede engine.with planer i verk for forhjulsdrift Lumina coupe, Chevy avviklet i Monte Carlo etter 1988 årsmodell.

senere modeller

The Monte Carlo dukket opp igjen som en 1995 modell. For første gang omtalt det forhjulsdrift (lånt fra Lumina) og fungerte som coupe-versjonen av Lumina sedan. Mens mange Monte Carlo entusiaster klaget om den nye bilens redusert prestasjon, var salget sterk og Chevy gjort noen endringer i flere år. I 2000 gikk den sjette generasjon Monte Carlo på salg. Igjen var det en forhjulsdrevet coupé, men ble solgt med mange sporty alternativer som skiller den fra resten av Chevy lineup.Despite ikke å ha en tilsvarende erstatning i verk, Chevrolet avviklet Monte Carlo etter 2007 årsmodell. I årene som fulgte, sirkulert Monte Carlo entusiaster rykter om en kommende gjeninnføring av Monte Carlo, men Chevy uttalt ingen intensjon om å produsere en ny Monte Carlo.
SS modeller
< p> Chevy tidvis tilbudt Monte Carlo i en "SuperSport" eller "SS" utgave. Den opprinnelige Monte Carlo SS inneholdt en 360 hestekrefter, 454 cu.in. motor som legges $ 420 til kostnaden av bilen. Chevy også inkludert en sport suspensjon for å håndtere den ekstra vekten av 454. Svært få Monte Carlo SS utgaver ble først sold.Chevy tilbudt Monte Carlo som en SS-utgaven igjen i 1983. Som på 70-tallet, ble svært få produsert. Dette SS-utgaven inneholdt en 305 cu.in. V8-motor og ble populær på NASCAR krets, hvor den vant mange løp gjennom 1980s.For utgivelsen av den siste generasjonen i 2000, brakte Chevy tilbake SS. Fra 2000 til 2005, kom Monte Carlo SS med en 200 hestekrefter 3,8 liters V6. Den enda kraftigere SS Supercharged utgaven inkluderte en kompressor V6 vurdert til 240 hestekrefter.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/other-autos/112085.html

Previous:
Next:

andre Autos