Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> andre Autos >> Content

History of the Pontiac Grand Prix Model

The Pontiac Grand Prix var en populær bil offer fra Pontiac divisjon i General Motors. Grand Prix ble produsert 1962-2008. Sju forskjellige generasjoner av Grand Prix ble tilbudt med frisker kommer i 1969, 1973, 1978, 1988, 1997 og 2004. Grand Prix ble avviklet i favør av lignende Pontiac G8. Innledning

Pontiac først produsert Grand Prix for 1962 årsmodell. Den nye bilen lånt mange av komponentene fra full størrelse Pontiac Catalina. Den originale Grand Prix var en 2-dørs coupe (Pontiac senere tilbudt en cabriolet) med flere V8 motor alternativer. Sportsbil komponenter som brukes på Pontiac GTO var tilgjengelig som ekstrautstyr, slik at kjøperne å tilpasse bilene sine ved å gjøre dem sporty nok for sine spesielle smak.
Early History

Pontiac designere pusset kroppen for 1965 årsmodell, men mekanikerne forble mye det samme. Forhandlere begynte å selge den helt nye Grand Prix i 1969. Denne gangen var det en mid-size bil tilbys kun som en coupé. Pontiac daglig leder John Z. DeLorean presset for nye styling funksjoner som ville sette Grand Prix fra andre Pontiac biler. Han endelig seiret da Grand Prix ble bygget på sin egen plattform og ikke lenger lånt så tungt fra designelementer av sine forgjengere.
Evolution

Pontiac igjen redesignet Grand Prix for 1973 som en del av en generell overhaling av alle sine kjøretøy linjer. Nye retningslinjer for sikkerhet resulterte i støtfangere og annet sikkerhetsutstyr som gjorde den nye Grand Prix tyngre enn forgjengeren. Utslipp standarder som kreves lavere produksjon motorer, og kombinert med den økte vekten, den nye Grand Prix mistet mye av ytelsen. Gjennom 1970 og 1980, lagt Pontiac forbedringer og mindre endringer for hver modell år. I 1988 kom den femte generasjon Grand Prix, med forhjulsdrift for første gang. Dette Grand Prix var tilgjengelig som en 2-dørs coupé og en 4-dørs sedan med en rekke 4 - og 6-sylindrede motor alternativer
Senere modeller

. Nytt for 1997, inneholdt den Widetrack Grand Prix en bredere holdning og sport styling som hadde vært fraværende fra Grand Prix siden 1960. Pontiac igjen tilbudt 2 - og 4-dørs modeller, samt top-of-the-line Grand Prix GTP, som inneholdt en kompressormatet motor, en forestilling skifte modus med prestasjonsorientert gearing og en om bord dekk press overvåking.
The End of the Grand Prix Linje

Den syvende generasjon Grapd Prix kom i salg i 2004. Det ville være den siste Grand Prix tilbys. Har nylig utgitt GTO sportsbil, falt Pontiac å tilby en 2-dørs Grand Prix og i stedet bygget alle modellene som 4-dørs sedan. GTP navneskilt overlevd i en ny kompressormatet versjon av Grand Prix, og en V8-drevet GXP ble Pontiac mektigste Grand Prix i år. En annen ny bølge av Pontiac biler betydde slutten av Grand Prix etter 2008 årsmodell. I 2009 tok Pontiac G8 sin markedsposisjon over mid-size G6.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/other-autos/112084.html

Previous:
Next:

andre Autos