Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> andre Autos >> Content

Nissan Motor Informasjon

Siden sin internasjonale ekspansjon i 1950, har japanske bilprodusenten Nissan designet og produsert en rekke ulike motorer. Disse motorene har blitt brukt over Nissan bilpark, og i tilfeller kommer, ble delt med andre bilprodusentene. Fire-sylindrede motorer

Noen av Nissans første eksport modeller omtalt inline-firesylindrede motorer. Denne konfigurasjonen ble brukt for bensin og diesel-drevne motorer. Nissan D Motoren var en 0,9-liters bensinmotor først brukt i 1952 Datsun DC-3 roadster. D ble produsert frem til 1955, da den ble avløst av G og C linjer med motorer, som inneholdt store forskyvninger og mer overordnet makt. Disse motorene ble brukt i Nissans Datsun linje av lastebiler samt S211 i 1959: Datsun første sports car.Nissan har vært forpliktet til fire-sylindrede motorer siden de tidlige dager. Mer nylig disse motorene har blitt brukt i Altima, sentra og Versa-modeller.
Sekssylindrede motorer

Nissan har også produsert seks-sylindrede motorer siden midten av 1960-tallet . Opprinnelig ble inline-seks sylinder konfigurasjoner brukes, men siden 1980-tallet, har preferanse tendens mot en V6. Nissans første sekssylindret var den 3,0-liters H30 motor i 1965. Den ble brukt i Nissan President luksusbil. L-serien av Nissan motorer fulgte H linje og inkluderte inline-seks sylinder LT. Denne motoren ble turboladet, bringe produksjonen til 144 hestekrefter. LT-motoren også brukt 12 ventiler, innsprøytning og en kjede-drevet cam. Den ble brukt i slike populære Nissan modeller som 1980 Skyline, Gloria og Fairlady Z.Nissan 's første V6-motoren kom i 1984 og var kjent som VG. Den ble brukt i flere av Nissans mid-size modeller. Den VQ-motoren er fortsatt i produksjon i dag, og bringer V6 strøm til Fuga, Skyline, Elgrand og Teana modeller. Nissan nåværende glorie kjøretøy, GT-R sportsbil, bruker en twin-turbo V6 kjent som Nissan VR.
Nissan V8

Nissan har også produsert tre forskjellige bensin V8-motorer, kjent som Y, VH og VK. Y-motoren ble produsert i slutten av 1960-tallet og tidlig 1970-tallet. Det var en 4,0-liters motor med 197 hestekrefter. Y motoren ble også tilbudt med elektronisk bensininnsprøytning som Y44, som produserer 200 horsepower.The VH V8 gikk i produksjon for 1989. Det inneholdt en 90-graders vinkel, en aluminium motorblokk og var tilgjengelig i enten 4.1-eller 4.5-liter forskyvninger. VH ble brukt i noen Nissan modeller, men også for Nissan Motors 'Infiniti merkevare. Nissans VK V8 har vært i produksjon siden 2002. Det har blitt tilbudt med 4,5, 5,0 eller 5,6-liters forskyvninger. VK krefter Nissan Armada SUV, Titan pickup lastebil og Super GT-versjoner av sine 350Z og GT-R sportsbiler.
Nissan Diesels

Selv om stort sett ukjent i USA, har Nissan også laget en serie av dieselmotorer. Disse motorene, de fleste som er fire-eller sekssylindrede modeller, makt Nissan omfattende liste av busser, varebiler og industrielle lastebiler. Eksempler inkluderer Nissan Atlas kommersiell lastebil, noe som er vanlig i hele det asiatiske markedet, og Nissan Civilian, som er en kort eller lang kropp buss tilgjengelig over hele verden. Mange av Nissans dieselmotorer har også turboladere, som er langt mer vanlig på dieselmotorer enn på bensin versions.Passenger biler og lastebiler som Patrol, har Cedric, Skyline og Gloria har også vært tilgjengelig med dieselmotorer, men sjelden i det nordamerikanske marked hvor bensinmotorer fortsette å dominere.
Andre Nissan Motorer

Nissan har produsert en rekke andre motorer i løpet av sin historie. På begynnelsen av 1970-tallet, eksperimenterte Nissan ingeniører med et design for en rotasjonsmotor, hvorav den ene ble vist fram på 1972 Tokyo Motor Show før tiltaket ble skrotet. Nissan også produsert et lite antall V12 motorer ved forskjellige tider. Disse inkluderte GRX-III, en V12 som ble brukt i R382 og R383 racerbiler. En annen Nissan V12 var VTR35. Denne motoren ble brukt i Nissan NP35 racer, som bare konkurrerte gang før prosjektet bak sin design ble forlatt. Nissan har også eksperimentert med naturgass motorer. I dag, med innsats mot alternative drivstoff kilder i gang, har Nissan avduket Nissan Leaf, som bruker en helt elektrisk motor.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/other-autos/112182.html

Previous:
Next:

andre Autos