Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> andre Autos >> Content

The History of Lincoln Mercury Cars

The Ford Motor Companys Lincoln-Mercury Division produserer Lincoln luksusbiler og Mercury, et eksklusivt versjon av Ford. Mens Henry Ford er vanligvis kreditert for igangsetting begge merker å fange velstående kjøpere, var det hans sønn, Edsel, som var ideen bak styling og gjennomføring av Mercury og puste liv i den en gang så kjedelig Lincoln. I dag (2009) Lincoln gjør rimelig godt for Ford, men Mercury linjen sliter med å holde seg i live. Lincoln Origins

The Lincoln ble grunnlagt av Henry Leland i 1917 som et svar på Cadillac, men selskapet gikk inn i økonomiske problemer etter en resesjon i de tidlige 1920-tallet. Det ble solgt til Ford i 1922. Bilen, derimot, var datert og gjort det dårlig mot Cadillac, Pierce-Arrow, Packard og andre luksusbiler.
Rebirth

Henry Ford var aldri en å bekymre seg for estetikk og brydde seg lite om bildesign. Men Edsel utviklet en styling studio, som til slutt kom opp med 1932 Lincoln V-12, en bil bygget utelukkende for Edsel og med europeisk bravur i styling.
Mercury

Edsel Ford ønsket å skape en nisje i markedet som appellerte til fagfolk med en lomme ikke stor nok for en Lincoln, men satt pris på en bil et nivå eller to høyere enn det grunnleggende Ford. I 1939 grunnla han Mercury Division som understreket interiør luksus avtaler, tyngre bruk av kroppen krom og drivverket alternativer.
Fusjon

Mercury sto som en egen divisjon før 1945, to år etter Edsel død av kreft, da Henry Ford fusjonerte delen med Lincoln å bli den Lincoln-Mercury Division. Snarere enn markedsføring en "oppskalere Ford," Henry sammenlignet de Mercurys til "junior" Lincolns.
Edsel Bil

Henry Fords ønske om en junior Lincoln i Mercury aldri tatt på, men Mercury linjen gjorde en livlig virksomhet gjennom 1950. Når den ulykksalige Edsel bilen debuterte i 1957, ble enheten omdøpt Lincoln-Edsel-Mercury med håp om at Edsel ville bære den samme prestisje som Mercury.
Edsel Out

Edsel var en styling og salg katastrofe og nedlagt i 1960. Divisjonen navn tilbake til Lincoln-Mercury. Lincoln, men seilte sammen med godt salg av sin Continental og Mark Series linje og senere Town Car. I 1998 introduserte Lincoln sin luksus sport-utility vehicle Navigator og i 2007 sin MKX og MXZ biler som var godt mottatt av publikum.
Mercury Biler

divisjon produsert noen fine Mercury biler, inkludert den kompakte 1960-1977 Comet, Mercury svar på Mustang med 1967-1997 Cougar, 1958 og senere Park Lane, og 1993-2002 landsbyboer minivan. The Mercury, derimot, sliter i dag for å holde seg relevant som Ford biler fortsetter å bli tilbudt med flere high-end alternativer. Divisjonen registrert 580.000 Mercurys solgt i 1978 og 480.000 i 1993, men det har ikke overskredet 200.000 siden. Som i 2009, er Ford vurderer slutt på delingen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/other-autos/112081.html

Previous:
Next:

andre Autos