Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> andre Autos >> Content

Suzuki Swift GTI Turbo Informasjon

The Suzuki Swift GTi turbo ble produsert av Suzuki Motor Corporation. Det oppsto som Cultus modell i 1983 for det japanske hjemmemarkedet før den ble importert til Nord-Amerika som Swift. Beskrevet som en supermini, ble det tilbudt som en sedan og kombikupé. Det ble bygget på en General Motors plattform og ble rebadged som en Chevrolet Swift, Pontiac Firefly, Geo Metro, Subaru Justy, Holden Barina og Maruti Suzuki 1000 i ulike internasjonale markeder. Motor Range

Swift GTi var et drivstoff-injisert høy kompresjon versjon av standarden Swift modell. Den hadde en 93,1-tommers akselavstand. Standardmodellen, sammen med GTi, ble tilbudt som en tre-dørs kombi eller 4-dørs sedan. Standardmodeller omtalt beskjedne motorer: en 1-liters 3-sylindret rekkemotor generere 41 hestekrefter, den 70-hk 1,3-liters inline-4, og 79-hk inline-4. Den GTi var utstyrt med en trimmet turbo versjon av 1,3-liters motor.
Første generasjon Swift GTi

Swift GTi debuterte i de europeiske og Asia-Pacific markeder , sammen med GLX, som en kombi og sedan i 1989. Det var rett og slett et navneskilt endring fra innenlandske Cultus modeller. Den første generasjonen GTi var ikke tilgjengelig for salg i Nord-Amerika.

Swift Spesifikasjoner

GTi inneholdt en dual overhead cam, 16-ventilers 1,3-liter inline-4. Motoren besatt en aluminium blokk og aluminium oppsikt med smidd stål veivaksel og kobler stenger. Den komprimering var høy for 1,3-liter på 10:01. Den høye kompresjon tillot den å generere 101 hk. Kombi var 149,4 inches lang og sedan 164 inches lang. Swift var utstyrt med enten 5-trinns manuell eller 3-trinns automatisk girkasse.
Second Generation

Andre generasjon Swift GTi turbo begynte å komme i Nord-Amerika omtrent samme tid som den første generasjonen ble trykket europeiske kyster. Det delte den samme hestekrefter som sin europeiske og asiatiske-Pacific motstykke, men det har også inneholdt en sterkere motor blokk, hule kamaksler og alle hjul skivebremser. Den GTi navn ble endret til GT i 1990.
Facelift

Swift GT /GTi fått en liten ansiktsløftning i 1992 med nye støtfangere, baklykter og en oppgradert interiør. Mekanisk, var kamaksler igjen solid og gynging barer ble gjort større. Produksjon, men endte i 1994 for det nordamerikanske markedet.
Steady Eddie

Swift GTi levetid i det nordamerikanske markedet varte bare fem år, men det hadde en 11-årig løp i andre markeder. Det inneholdt i utgangspunktet den samme motoren under hele sin produksjon kjøre og kropp styling var begrenset til ansiktsløft. Det var holdbar, men aldri prangende og dens 101-hk motorytelse ble forsterket av Swifts lett kamerahus og rammekonstruksjon.
Konkurranse

tuned turboladet inline-4 Swift GTi er i stand til en toppfart på 150 km /h, selv om produksjonsmodeller oppnå 105 km /h på sitt beste. Det kan treffe 0-60 mph på 6,4 sekunder i stor grad på grunn av sin lette konstruksjon fører til en 1896-kilos egenvekt. Den lave vekten gir den gode kjøreegenskaper. Dens World Rally Championship posten er bare rettferdig. Det postet 13. plass i 1996 til WRC Rally i Indonesia.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/other-autos/112190.html

Previous:
Next:

andre Autos