Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> andre Autos >> Content

The History of Dodge Cars

Brothers John og Horace Dodge grunnla sin Dodge Brothers Company i 1900. For over hundre år, har Dodge vært en viktig amerikansk bilprodusent. Som modell linje i Chrysler, har Dodge produsert mange kjente modeller og bli en godt anerkjent amerikansk merke. Tidlige modeller

The Dodge brødrene var blant den første generasjonen av automotive pionerer. Etter å ha fått sin start som utbyggere av motorer og andre komponenter til Ford og Oldsmobile, avduket Dodge sin første modell i 1914: Dodge Modell 30. The Model 30 var ment å flytte inn i det voksende bilmarkedet over Fords Model T. Dodge utviklet et rykte for kvalitet på grunnlag av sin eksklusive modell og til slutt steg til andreplass i form av salg bak Ford.

Evolution

Dodge kom under ny ledelse i 1920 med dødsfallet til begge Dodge brødrene. The Model 30 ble omdøpt Series 116 og selskapet begynte å bygge lastebiler samt biler. Men uten nye bilmodeller for å konkurrere i det raskt skiftende marked, Dodge salget slakket av gjennom '20s. I 1927 Senior modellen ble innført i et forsøk på å gjenopplive interessen i Dodge biler. Standard og Victory modeller etterfulgt som Dodge gått fra å produsere fire-sylindrede biler til seks-sylindrede modeller.
Chrysler Institusjon

I 1928, med Dodge fortsatt sliter med å selge biler, ble selskapet kjøpt av Chrysler Corporation. Strategien bak dette trekket var å eliminere en av Chrysler viktige konkurrenter og vokse tilgang til fabrikker og forhandlere. Som en divisjon av Chrysler, eliminert Dodge mange av sine eksisterende modeller. Nye modeller ble lagt over tid og Dodge trådte i tråd med Chrysler styling og priser metoder som også ble brukt av sine øvrige divisjoner:. DeSoto, Plymouth og Chrysler
Into the Modern Era

Under andre verdenskrig, var Chrysler en stor bidragsyter til krigsinnsatsen og svært få personbiler ble produsert. Etter krigen begynte Dodge produsere nye biler inkludert sine første V8 Hemi-motor-drevne biler i 1953. I 1961 fjernet Chrysler DeSoto divisjon, slik Dodge å plukke opp slakk i at mid-level segmentet. I 1960 Dodge introduserte kompakt Lancer sedan samt Dart, som ble tilbudt først som en full-size modell, deretter en mid-size, og til slutt en kompakt. Dodge Challenger ble en kjent muskel bil i 1970. På 1980-tallet ble Dodge sin minivans en revolusjonerende symbol på hvordan amerikanske familier kjørte.
Dodge dag

Dodge fortsetter å produsere biler som en divisjon av Chrysler. På 2000-tallet Dodge flyttet fra forhjulsdrevne modeller til det meste bakhjulsdrift. Sin V10-drevet Viper sportsbil konkurrerer med Chevrolet Corvette og rangerer som Dodge høyeste priset modell. Den lader sedan og Challenger muskel bil har retro styling og navn lånt fra Dodge-modeller i det siste. Dodge Avenger er en mid-size sedan og Dodge Caliber runder ut linjen som en entry-level kompakt kombikupé.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/other-autos/112226.html

Previous:
Next:

andre Autos