Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> andre Autos >> Content

Turbo Diesel Informasjon

Turbo dieselmotorer er forbrenningsmotorer som går på diesel og er koblet sammen med en turbolader for ekstra kraft. Mens turboladere er spesialitet utstyr på bensinmotorer, de er svært vanlig på dieselmotorer. I dag dieselmotorer turbo tilbys i en rekke biler og lastebiler som selges i USA og Europa. Operation

turboladere opererer på de samme fysiske prinsipper som forbrenningsmotor. Nærmere bestemt, turboladere kraft ekstra tett luft inn i en til motorens forbrenningskammer, der det blandes med brennstoff og antent. På grunn av at luften er blitt tvunget inn av turboladeren (kjent som tvinges induksjon) i stedet for å bli trukket i naturlig, produserer sin forbrenning et kraftigere slag. Denne enkle tillegg til de fire-takts motor syklus av inntak, er kompresjon, tenning, og eksos resulterer i en motor med en kraftigere effekt og bedre drivstoff efficiency.Turbochargers drevet av bilens eksos, som spinner en turbin før de ble utvist gjennom eksosrør. Turbinen tvinger luft inn i motoren, og så den energien som ellers ville være bortkastet i form av eksos er i stedet brukt til å drive turboladeren.
Development

første pioneren av turbo diesel teknologien var sveitsiske ingeniøren Alfred Büchi. Sine planer for turboladede dieselmotorer var ment for bruk på fly, hvor den tynne luften i store høyder gjort tvunget induksjon en nyttig funksjon. Turboladere var vanlig på første verdenskrig-era flyene. Ved 1930-tallet, ble turbodiesel motorer som brukes i lastebiler. Mens turbolading falt ut av stilen i amerikansk-laget biler enn noen få unntak, fortsatte europeiske bilprodusentene til å avgrense og utvikle turbo teknologi. På grunn av de forskjellige kompresjonsbehovet og luft /brennstoff forholdstall som er brukt med dieselolje i motsetning til bensin, ble turboladning oppdaget å være mer effektive når de brukes på en dieselmotor. Turbolading ble kort populært med Formel 1 syklistene til overdrevent kraftige motorer ledet sportens tjenestemenn å forby bruk av turboladere.

Fordeler

Den primære fordelen med en turbo dieselmotor over andre motoren valg er dens drivstoffeffektivitet og effekt. Mange turbo diesel motorer som brukes i personbiler og selv lette lastebiler er inline firesylindrede motorer som produserer hestekrefter og dreiemoment rangeringer sammenlignes med bensinmotorer med mye større slagvolum volumer. Selv i tilfeller av dieselmotorene som er seks-eller åtte-sylindrede motorer, tillater bruk av en turbolader ingeniører til å bruke en mindre motor for å gi mer effekt. Dette kan være viktig i utformingen av en bil når den tildelte plassen for montering en motor er limited.Another viktig funksjon i turbodieselmotorer er tilgjengeligheten av makt på alle turtall. I stedet for low-end kraften i de fleste bensinmotorer, dieselmotorer turbo erfaring turbo boost på både lave og høye hastigheter, og dermed gjøre den mest effektive bruken av deres ekstra kraft.
Diesel vs Bensin

Selv om dieselmotorer og bensinmotorer er svært like, gjør deres største forskjellen dieselmotorer mer egnet for turbolading. Dette er på grunn av måten antenning inntreffer. I en bensinmotor, blir luft og brennstoff blandes sammen (enten med en forgasser eller ved innsprøytning) og den komprimerte blandingen blir antent av en tennplugg. Dieselmotorer opererer ved å sammenpresses og oppvarmes for luft, og deretter å injisere brensel, der det antennes av varmen i luften. Dette gjør turboladere, som kondenserer luft, en naturlig ledsager til en dieselmotor. Selv om bensinmotorer også oppleve ekstra kraft fra den ekstra komprimering av luft, gevinstene er mindre dramatisk enn de sett i en dieselmotor av samme størrelse.
Applications

til kraftkrisen av 1970-tallet og den pågående økningen i drivstoffprisene gjennom 1990-tallet og 2000-tallet, har turboladere igjen antent interesse for deres evne til å gi mer makt ved å bruke mindre drivstoff. Turbodiesel motorer brukes i en betydelig andel av nye biler som selges i Europa. I USA, er turbo diesel versjoner av modeller av bilprodusentene som Mercedes-Benz, Jaguar, Volvo, Saab og Volkswagen solgt sammen med sine bensindrevne counterparts.Trucks er også målet for turbodieselmotorer, spesielt i USA. Ford linje of Power Stroke V6 og V8 turbodiesel motorer blir brukt i noen versjoner av de populære F-serie pickup lastebiler samt E-serien varebiler.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/other-autos/112168.html

Previous:
Next:

andre Autos