Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Ventil innstillinger av Yamaha XV 535

The XV 535 var en midt-weight modellen i Yamahas Virago linje av cruiser motorsykler. Produksjonen av 535 cc V-Twin-motor motorsykkel begynte i 1987 og varte til 2000, da Yamaha fjernet XV 535 fra sin amerikanske lineup. En streng vedlikeholdsplan ble satt i kraft av Yamaha for å holde motorsykkelen kjørbar stand til enhver tid. Dette betydde at motorens ventilklaring, gapet mellom ventilene og deres vippearmer, må kontrolleres og justeres hver 4000 miles. For å forenkle oppgaven noe, Yamaha innlemmet en gjenget regulator inn i hver vippearm, slik at ventil-åpninger som skal endres uten bruk av mellomlegg eller bruk av spesialverktøy. Du trenger
Hjulkile eller tjeneste stå
Pipenøkkel og stikkontakter
Phillips skrutrekker
Flat skrutrekker
Bladmått sett
Box-end fastnøkkel
Momentnøkkel

Vis flere instruksjoner
en

Plasser motorsykkel i en forhjulet chock eller på en tjeneste stå å støtte den i oppreist stilling. La motoren avkjøles i minst tre timer.
2

Fjern setet ved hjelp av kodede utløseren under høyre side av setet. Trekk begge sider deksler, som ligger under setet, av maljer innebygd i rammen. Unbolt det elektriske panelet fra venstre side av rammen, med en pipenøkkel.
3

Slipp drivstoff slanger fra klippene bygget inn i toppen av batteridekselet, som ligger på bunnen av drivstofftanken. Trekk drivstoff slanger bort fra dekselet. Dette trinnet gjelder bare for 1990 eller nyere XV 535 modeller.
4

Trekk festestroppe av batteridekselet, og løft av dekselet på batteriet. Koble den negative kabelen fra batteriets minuspol, angitt med et minustegn, med en stjerneskrutrekker.
5

Skru bolten i bunnen av drivstofftanken og begge frem bolter i nærheten styringsgruppen pivot , ved hjelp av en pipenøkkel. Løft bensintanken av motorsykkelen og trekk drivstoff slanger ut av begge sider av drivstofftanken. Hvis du arbeider på en 1987-1989 XV 535, fjern dummy drivstofftanken som beskrevet ovenfor. Det er ingen drivstoff slanger festet dummy tank.
6

Fjern rocker arm dekker fra toppen av begge motoren sylindere, med en pipenøkkel. Fjern timing plug and veivaksel lokk i toppen og midten av venstre motor veivhusdekselet, henholdsvis, med en flat skrutrekker.
7

Drei veivakselen med klokka gjennom veivakselen dekselet port, ved hjelp av en pipenøkkel , helt til en linje og en t er på linje med hullet skåret en side av tidspunktet dekselet port. Denne merkingen viser at den bakre sylinder stempelet er i øvre dødpunkt.
8

Slide trådmåler inn i gapet mellom inntak ventil og rocker arm, som ligger på toppen av den bakre sylinder mot forgasseren . Ideelt sett bør gap måle mellom 0,003 til 0,005 tommer og la måler for å gli fritt med en liten luftmotstand.
9

Løsne regulatoren låsemutteren på toppen av rocker arm, ved hjelp av en boks fastnøkkel. Drei regulatoren bolt klokken for å minske gapet mellom vippearm og inntak ventil, eller mot klokken for å øke gapet, med en flat skrutrekker. Kontroller ventilen gap og foreta justeringer etter behov. Hold adjuster bolt på plass med skrutrekker og skru til mutteren når inntaket ventilen gapet er mellom 0,003 til 0,005 inches.
10

Sjekk gapet mellom den bakre sylinder eksos ventil og rocker arm, på Toppen av sylinderen nær seteskinnene. Ideelt sett bør eksosventil gapet måle 0,005 til 0,007 inches. Løsne adjuster låsemutteren og justere gapet etter behov. Stram justeringsskruen låsemutter når eksos ventil gapet er mellom 0,005 til 0,007 inches.
11

Drei veivakselen med klokka til linjen vises ved siden av timing port hakk, noe som indikerer at den fremre sylinder stempelet er på TDC . Vrikke foran sylinderens vippearmer. Hvis vippearmer er stramme og har ingen fri lek, roter veivakselen med klokka en hel omdreining og tilpasse taktmerket.
12

Mål inntaket ventilen vendt mot forgasser og eksos ventil gap, ved hjelp av en bladsøker. Innløpsventilen bør ha en 0,003 til 0,005 tommer gap, mens utløpsventilen bør ha en 0,005 til 0,007 tommer. Juster inntak hull etter behov.
13

Monter rocker arm deksler og timing og veivaksel dekker.
14

Plasser drivstofftanken på motorsykkelens ramme. Koble til drivstoff linjer til bensintanken hvis du arbeider på en 1990 eller nyere XV 535. Skru drivstofftanken festeboltene på plass, og stram boltene til 7,6 fot-pounds, med en momentnøkkel.
15

Koble den negative kabelen til batteriets minuspol. Senk batteridekselet på plass og trekk festestroppe tett over dekselet. Skyv drivstoff slanger inn i klippene bygget inn i batteridekselet, hvis du arbeider på en 1990 eller nyere XV 535 modell.
16

Monter det elektriske panelet på venstre side av motorsykkelens ramme, deretter presse sidedekslene på rammen maljer. Installere setet på motorsykkelen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/111713.html

Previous:
Next:

motorsykler