Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Hva er CDI-tenning Motorsykler?

CDI står for kapasitiv utladning tenningen, en type elektronisk tenning system som brukes av de fleste motorsykler bygget etter 1980. En CDI tenningen er vanligvis mer pålitelig og krever mindre vedlikehold enn de eldre mekanisk kontakt punkt-type tenninger brukt tidligere. Hensikten med en kondensator

I hjertet av en CDI tenning er kondensatoren, et lite batteri-lignende komponent som lagrer elektrisk energi for en kort periode. I motsetning til et batteri, som krever lang ladesykluser å nå sitt maksimale effekt, kan en kondensator lagrer og slipper sin energiforsyning nesten umiddelbart. Det er denne ultra-rask operasjon som gjør at motorsykkel tenning systemer for å operere på høyt turtall.
Grunnleggende bruk

CDI tenning systemet består av en CDI boks, som inneholder kondensatoren, en diode og en elektronisk bryter, og et par wire spoler som er styrt av en magnet festet til motorsykkelens svinghjulet. Når magneten passerer over den første spolen, blir en elektrisk strøm sendt av CDI-boksen, som føres gjennom dioden og lagres i kondensatoren. Når magneten passerer den andre spolen, blir en andre strøm som overføres til bryteren i boksen CDI, slippe kondensator lagre av energi inn i tennspolen. Denne syklusen gjentas ved hver omdreining av motoren.

Fordeler og ulemper

Naturen av en CDI tenning gir en nesten vedlikeholdsfri kjøreopplevelsen, spesielt i forhold til de eldre poeng-type tenning. Poeng-type tenninger ble påvirket av slitasje, krever rytteren å hele tiden justere punktene for å opprettholde riktig tenning timing. CDI ignitions sjelden trenger justering, siden flertallet av systemet er laget av solid-state komponenter som ikke beveger seg. Men poeng-type tenninger var enkelt og billig utskiftbart, i motsetning til en kostbar, mer komplekse CDI-basert system.
CDI-drevne motorsykler

dag CDI ignitions er en felles komponent på de fleste moderne motorsykler og scootere. Mens en CDI tenning er mer enn i stand til å håndtere nesten alle ridning situasjon, har mange med høy ytelse sport motorsykler flyttet bort fra den grunnleggende CDI oppsett, velger i stedet å bruke datastyrte kontroll moduler. Dette er hovedsakelig forårsaket av den stadig økende strøm utganger av disse high-speed modeller, mange av dem krever øyeblikkelig endringer i motorens tenning timing.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/111705.html

Previous:
Next:

motorsykler