Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Hvor å Test en Yamaha FZR 600 Rectifier

The spenningsregulator /likeretter er en integrert komponent i din Yamaha FZR 600 er ladesystem. Dens viktigste oppgave er å endre - rette - vekslende elektrisk strøm levert av motorens generator inn i direkte elektrisk strøm skala brukes av batteri og elektriske system. Regulatoren opprettholder deretter en jevn 14-volt likestrøm som skal brukes til å holde batteriet fulladet. Når regulator /likeretter mislykkes, vil batteriet tappes raskt som sine kostnader er trukket bort av FZR sin belysning og tenningssystem. Mens en enkel test kan informere deg om en sviktende regulator, skal hele lading systemet kontrolleres for å unngå fremtidige problemer. Du trenger
Phillips skrutrekker
Allen fastnøkkel
multimeter
Automatisk batterilader
10 mm socket
Stikknøkkel
Momentnøkkel
Vis flere instruksjoner
en

Park motorsykkelen på sin kick stand. Fjerne setet, ved hjelp av setesperren bygget inn i venstre side av halen kåpe.
2

Fjern skruen fra venstre side av halen kåpe, nær setet jernbane, med en stjerneskrutrekker eller en 4 mm unbrakonøkkel. Trekk venstre side av halen kåpe bort fra motorsykkelen for å avsløre spenningsregulator /likeretter nær baklys.
3

Sett multimeter for å lese en 12-volt DC skala, ved hjelp av målerens Velgerknappen. Trykk på multimeter røde sonde til batteriets positive terminalen, merket med et plusstegn, og den svarte proben på den negative terminalen. Batteriet må ha minimum 12,3 volt DC som vises av multimeter. Lade batteriet helt opp, ved hjelp av en automatisk batterilader, hvis batteriets spenning er mindre enn 12,3.
4

Start motoren og la den hvile i stedet for ett minutt. Koble multimeter sonder, røde til positive og svart til negativ. Rus motoren til 3000 rpm og legg merke til spenningen i batteriet, vises av multimeter. Batteriet skal indikere en ladespenning på 14,0 til 14,4 volt DC. Spenningsregulator er skadet hvis spenningen lesing er mindre enn 13,9 eller høyere enn 15,3.
5

Stopp motoren og skru av tenningen. Trekk kablingskontakt av av baksiden av spenningsregulatoren. Still ditt multimeter til en Rx10 motstand innstilling, angitt med en omega symbol: Ω. Koble røde proben til kontakten øvre og den svarte sonde til en hvilken som helst av de to gjenværende terminaler. Den multimeter skal indikere en motstand på 0,31 til 0,37 ohm. Beveg svarte proben til den gjenværende terminal. Generatoren statoren spiral er skadet og må skiftes ut dersom enten terminal produserer en motstand verdi mindre enn 0,31 ohm.
6

Hold venstre hale kåpen mot motorsykkelens seteskinnene. Skyv sjefer på innersiden av lokket inn i maljene bygget inn i seteskinnene. Skru venstre hale kåpe skrue på plass. Installere setet på motorsykkelen.
Voltage Regulator Replacement
7

Park motorsykkelen på sin kick stand. Fjerne setet, ved hjelp av setesperren bygget inn i venstre side av halen kåpe.
8

Skru av batteriets minuspol bolt med en stjerneskrutrekker. Løft den negative batterikabelen fra terminalen og motorsykkelens ramme.
9

Fjern skruen fra venstre side av halen kåpe, nær setet jernbane, med en stjerneskrutrekker eller en 4 mm Allen skiftenøkkel. Trekk venstre side av halen kåpe bort fra motorsykkelen for å avsløre spenningsregulator /likeretter nær baklys.
10

Fjern spenningsregulator med en 10 mm pipe og en pipenøkkel. Trekk ledningene kontakten fra spenningsregulator.
11

Monter en ny spenningsregulator på rammen. Skru regulatoren festeboltene på plass, og stram boltene til 7,6 fot-pounds med en momentnøkkel. Plugg den elektriske kontakten inn i spenningsregulator.
12

Koble den negative batteriet kabelen til minuspolen. Skru terminal bolt på plass.
13

Hold venstre hale kåpen mot motorsykkelens seteskinnene. Skyv sjefer på innersiden av lokket inn i maljene bygget inn i seteskinnene. Skru venstre hale kåpe skrue på plass. Installere setet på motorsykkelen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/111691.html

Previous:
Next:

motorsykler