Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Slik service en Harley-Davidson

Harley-Davidson utgir veldefinerte vedlikeholdsplaner og serviceintervaller i hver service manual. Vedlikeholdsplanen er basert på mange års erfaring med produktet og er utformet for å holde sykkelen sin effektivitet og samtidig opprettholde sikkerheten til rytteren. Riktig å følge serviceintervallene og utfører vedlikehold vil bidra til å hindre kostbare skader på motoren og usikre kjøreforhold. Vedlikeholdsplanen er de samme i de siste modell familier og år, selv om den faktiske prosedyrer vil variere avhengig av året, modell og motor familien. Du trenger
Wrench satt
unbrakonøkkel satt
Torx skiftenøkkel satt
Phillips skrutrekker
Flat-skrutrekker
Socket satt
Allen driver satt
Ratchet
Foot-pound momentnøkkel
tommers-kilos momentnøkkel
Butikk filler
Motorolje
Drain plug pakning
Oil filter
Tire trykkmåler
Kabel smører verktøy
Cable smøremiddel
Bremsevæske
Drive beltestrammeren måle
Snakket skiftenøkkel
Primary kjedekasse olje
Primær kjedekasse pakning
Fork olje
Fork bunnpluggen pakning
Transmission fluid
Transmission tappeplugg pakning
gnist plugger
Fuel filter
Baking soda
Vann
Vis flere instruksjoner
5000-Mile Tjenesten
1

Fjern motorolje bunnpluggen og tapp oljen. Bytt ut bunnpluggen pakning og installere bunnpluggen. Vri motorens oljefilter av filteret basen og kast filteret. Smør filter pakning med et tynt lag med frisk motorolje. Spinn filter på basen til pakningen får kontakt, og deretter slå den en ekstra en-kvart omdreining. Etterfyll motorolje. Utfør oljeskift hver 5000 miles.
2

Fjern luftfilteret og inspisere den for skader eller tilstopping. Forsiktig blåse ut filteret med trykkluft for å fjerne skitt og erstatte den hvis den er skadet. Ikke slå av filteret mot en hard gjenstand for å fjerne rusk.
3

Kontroller dekkene for skader eller trå slitasje og bytt om nødvendig. Sjekk lufttrykket i dekkene og justere etter behov.
4

Juster clutch hver 5000 miles i henhold til prosedyrene for året og modell for Harley.
5

Inspiser, justere og smøre gass, clutch og brems kontroller hver 5000 miles. Fjerne spenningen fra kablene og fjern kablene fra gasshåndtaket og clutch hendel. Installere en kabel smøreapparat verktøy på enden av kablene og deretter sprøyte smøremiddel inn i kablene. Installere og justere kabler i henhold til spesifikasjon for ditt år og modell av Harley.
6

Kontroller nivået og tilstanden til bremsevæske i master sylinder reservoarene. Den type bremsevæske påkrevd for Harley er preget på toppen av master sylinderen reservoaret cap.
7

Inspiser bremseklossene for slitasje. Erstatte bremseklossene hvis friksjon materiale når 0,04 tommer. Se etter skader, som for eksempel å score, på bremseskivene og erstatte disse platene som er nødvendig. Harley-Davidson tillater ikke å slå av platene på sen-modellen sykler. Sjekk med en autorisert servicesenter for å finne ut om dine plater kan slås på en dreiebenk.
8

Ta ut og inspisere tennpluggene for skader, slitasje og begroing, og bytt om nødvendig.

9

Kontroller eksosanlegget for skader, lekkasjer og manglende festeanordninger og varmeskjold. Lekkasjer utvikler vanligvis på eksos pakning der eksosrørene møte hodene. Carbon vises på krom rør når lekkasjene er til stede.
10

Inspiser bakre drivreim og trinser for slitasje eller skader og bytt om nødvendig. Finn rusk deflektor visningsvinduet på baksiden drivreim vakt. Plasser beltestrammeren måleren mot undersiden av beltet ved siden av vinduet, og trykk måleren oppover til det viser "15 pounds." Se gjennom rusk deflektor visningsvinduet og legg merke til hvor mye beltet nedbøyning som indikert av eksamener merket på synet glass. Sjekk strammingen og justeringen og justere etter behov i henhold til spesifikasjonene for ditt år og modell av Harley.
11

Strike hver talte på hjul med eiker skiftenøkkel og lytte til den resulterende tone. En lav eller kjedelig tone indikerer en løs eiker. Stram snakket med skiftenøkkel før det ringer med samme tone som resten av eikene. Sjekk hjulenes eiker er tette på de første 5000 miles, og hver 15.000 miles etterpå. Av sikkerhetsmessige grunner, snakket Harley-Davidson Anbefaler justering utføres av et autorisert servicesenter hvis mer enn én eller to eiker krever innstramming.
12

Kontroller alle elektriske brytere og enheter for forsvarlig drift. I grunnleggende begreper, er dette en lys og horn sjekk.
13

Kontroller olje linjer, brems slanger og tilhørende armatur, samt drivstoffrør og rørdeler for sprekker eller lekkasjer. Av sikkerhetsmessige årsaker anbefaler Harley-Davidson disse kontrollene utføres av et autorisert servicesenter.
10000-Mile service
14

Tøm primære kjedekasse og erstatte kjedekasse avløp plug pakning. Refill den primære kjedekasse med primær kjedekasse smøremiddel.
15

Inspiser håndvending stå for sprekker eller skader og smør det. Sprekker kan utvikle seg på standen i seg selv heller enn på standen sin svivel mount. Denne skaden er vanligvis forårsaket ved å hvile sykkelen på håndvending stativ og deretter sitte på sykkelen. Av sikkerhetsmessige årsaker anbefaler Harley-Davidson håndvending stativ inspeksjon utføres av et autorisert servicesenter. Hvis en skadet fei stå pauser under belastning, kan personskade og skade på sykkelen være alvorlig.
16

Kontroller stramheten i de kritiske festene, slik som motorfester, girkasse fester og stabilisator lenker. Av sikkerhetsmessige årsaker anbefaler Harley-Davidson denne kontrollen utføres av et autorisert servicesenter.
17

Tøm og erstatte forgaffelen olje og erstatte tappepluggen pakningen. Denne fremgangsmåten krever bruk av en gaffel holdeverktøy. Dette er en spesialisert verktøy som de fleste sykkel eiere ikke vil ha, og er ikke kvalifisert til å operere. Ikke forsøk å tømme og skifte gaffelen olje hvis du ikke er kvalifisert til å utføre denne prosedyren.
18

Juster styrekrone lagrene for fall-away. De fleste sykkel eiere er ikke kvalifisert til å utføre denne prosedyren. Ikke forsøk å vurdere eller justere fall-away hvis du ikke er kvalifisert til å utføre denne prosedyren.
20000-Mile og Over Tjenesten
19

Tøm overføring og erstatte overføring tappepluggen pakningen. Refill overføring med overføring smøremiddel hver 20.000 miles.
20

Bytt tennplugger hver 20.000 miles. Ikke stram pluggene. Skade på aluminium motoren kan oppstå hvis pluggene strammes.
21

Bytt drivstoffilteret hver 25.000 miles. Filteret er plassert inne i bensintanken. På siste året, drivstoff-injisert modeller, filteret fester på bensinpumpen. På tidligere modeller med forgassere, idet filteret fester på petcock på bunnen av tanken. Hvis du er ubehagelig å utføre drivstoffsystemet prosedyrer, anbefaler Harley-Davidson drivstoff filter erstatning utføres av et autorisert servicesenter for sikkerhetsmessige grunner.
22

Inspiser de bakre gaffel lagrene hver 30.000 miles for tegn på skade eller sprukket. De fleste sykkel eiere er ikke kvalifisert til å erstatte de bakre gaffel lagrene. Ikke prøv å skifte ut lagrene hvis du ikke er kvalifisert til å utføre denne prosedyren.
23

demontere, kontrollere og smøre styringsgruppen hodet lagrene hver 30.000 miles. De fleste sykkel eiere er ikke kvalifisert til å utføre denne prosedyren. Ikke prøv å demontere eller smøremiddel styringen hodet hvis du ikke er kvalifisert.
24

Kontroller batteriet for sprekker eller skader og rengjøre batteriet og batterikabelklemmene en gang i året. Rengjør batteriet med en løsning av 5 teskjeer natron til 1 liter vann.
25

Utfør en road test for å kontrollere driften av alle systemer etter hver service. Utfør en lav hastighet test i et kontrollert miljø, for eksempel en parkeringsplass, før du tar sykkelen i trafikken.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/111690.html

Previous:
Next:

motorsykler