Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

En Drivaksel Vs. En Chain

De fleste motorsykler og terrengkjøretøy stole på enten en kjede-type endelige stasjon eller en kardandrift å overføre kraften fra motoren til bakhjulet. Mens begge systemene jobbe mot samme mål, har hver sitt eget sett med fordeler og ulemper som må vurderes når du kjøper en ny motorsykkel eller ATV. Forstå hvordan hver systemet fungerer kan hjelpe deg å ta den beste beslutningen. Chain-Driven endelig kjøre Drift

Chain stasjoner er mest sett endelige stasjoner på de fleste motorsykler og tilby en høyere virkningsgrad over en aksel-drevet system. En kjededrift drives av et par tannhjul, et lite tannhjul er festet til motorens utgangsaksel girkasse med et større tannhjul montert sammen med bakhjulet. Kjettingen trekkes når motoren tannhjulet dreier, dreie bakhjulsdrev i prosessen. Mens noen eldre motorsykler helt innkapslet sine kjeder i en beskyttende kjede tilfelle, moderne motorsykler forlate kjedene utsatt, lagre for en liten øvre vakt ment å beskytte rytteren.
Shaft-Driven Sluttutveksling Operation

kardang er avhengig av et tannhjul som er tilkoblet transmisjonen utgående aksel for å slå et andre, splined utstyr festet til enden av drivakselen. Den motsatte enden av drivakselen er også kilespor og setter inn en annen girkassen som driver bakhjulet. Et ringtannhjul innenfor girkassen er slått av drivakselen, å dreie det bakre hjulet i prosessen. I motsetning til en kjede-drevet system, er hele drivakselen skjult i motorsykkelens bakre svingarm. Gummistøvler brukes til å tette alle åpninger mellom girkasse og drivakselen hvis drivakselen må utsettes.

Fordeler og ulemper

Både skaft og kjede-stasjoner utfører sin jobb med propelling motorsykkel eller ATV like godt. Men bruken av en kjede gir større fleksibilitet i motorsykkel samlede endelige girutveksling, som påvirker ytelsen. Endre tann greven av tannhjulene via utskifting vil drastisk forandre motorsykkelens akselerasjon og hastigheter for å kompensere for skiftende kjøreforhold. Dette er svært fordelaktig for konkurransedyktig riding, men kjeden må smøres hele tiden og holdt tett for å hindre for tidlig kjeden svikt. Aksel-stasjoner krever svært lite vedlikehold og kan gi en problemfri løsning for motorsyklister som er mindre enn mekanisk tilbøyelig. På grunn av sin utforming, aksel-stasjoner er ganske holdbare, men er mer komplisert å reparere. I tillegg, aksel-drevne motorsykler er utsatt for aksel-jacking, en tilstand som løfter motorsykkelen oppover under akselerasjon og kan føre til ustabilitet, spesielt ved akselerasjon ut av en sving.
Å ta avgjørelser

Shaft-drevne motorsykler er pålitelig og krever svært lite vedlikehold, noe som gjør dem til et godt valg for en daglig pendler, langdistanse tourer eller som et nyttekjøretøy for feltarbeid. Omvendt, mens kjededrift er litt mer arbeidskrevende, de er fleksibelt nok til å bli brukt for nesten enhver anledning. Racing maskiner kan få alvorlige fordeler på banen ved å bytte tannhjul. Men fordelene kan også merkes på veien. I de fleste tilfeller lagt til en ekstra tann til motoren sprocket kan senke rpm i marsjfart, noe som reduserer vibrasjon og øker førerkomfort. Til syvende og sist bestemmer hvilken type motorsykkel og siste stasjonen er riktig for deg avhenger i stor grad av hvilken type ridning du foretrekker. Test kjørte en motorsykkel før du gjør din beslutning kan være nok til å hjelpe bane vei.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/111585.html

Previous:
Next:

motorsykler