Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Hvordan skifte olje på en 2005 XLR Harley Davidson Sportster

The 2005 XL883R var racier, roadster variant av Harley-Davidsons ærverdige Sportster serien. Selv om 883R kan bli ridd entusiastisk for miles, vil det til slutt trenger en forfriskende av sin interne oljeforsyningen. Som de fleste av Harley-Davidson lineup, bruker 883R to separate oljetyper å smøre motoren og dens kombinerte primære stasjonen og overføring. Begge oljetyper bør endres samtidig på 2500-mils mellomrom, eller en gang i året, avhengig av hva som kommer først. Du trenger
Motorsykkel stå eller løfte
Flat skrutrekker
oljeavtappingsbeholder
Shop håndklær
oljefilter skiftenøkkel
Olje filter
3 liter 20W50 motorolje
trakt
5/8-inch socket
Stikknøkkel
Momentnøkkel
T45 Torx driver
T45 Torx socket
en Quart Harley-Davidson primære olje
Vis mer Instruksjoner
en

Park din XL883R på sin side stå, så starte motoren og la den gå på tomgang i tre til fem minutter. Stopp motoren og la den avkjøles i 10 minutter.
2

Place din XL883R på en motorsykkel stå eller løfte å holde den i oppreist stilling.
3 < p> Skru av tanklokket fra oljetanken under høyre side av rytterens sete. Løsne tappeskruen slangeklemme, holdt på plass av en brakett under motorsykkelens ramme og motor, med en flat skrutrekker. Dra dreneringsslangen av braketten og la motoren oljen renne inn i en 5-Quart oljeavtappingsbeholder. Skyv oljen renne slangen tilbake på braketten, så skru den slangeklemme.
4

Wrap en butikk håndkle rundt bunnen av oljefilteret, plassert foran på venstre side av motoren, for å absorbere eventuell gjenværende olje i oljekretsen. Skru av oljefilteret fra oljepumpe med en olje filter skiftenøkkel. Tørk av olje pumpe rent med en klut.
5

Ta den nye oljefilteret ut av emballasjen, og deretter spre et lag med 20W50 motorolje rundt oljefilteret pakningen til. Skru filteret på plass for hånd til den er plassert mot oljepumpe, stram det en ekstra kvart omdreining.
6

Plasser en trakt inn i oljetanken er filler halsen, fant under høyre side av rytterens sete. Hell tre liter 20W50 motorolje inn i oljetanken, skru lokket på igjen.
7

Skru den primære dekke drain bolt som er lagt direkte under den store runde clutch inspeksjonsluke, ved hjelp av en 5 /8-tommers stikkontakt og en pipenøkkel. Drenere den primære stasjonen olje inn din oljeavtappingsbeholder. Rengjør pluggen spissen med en klut, og deretter skru den på plass for hånd. Stram tappepluggen til 14 fot-pounds, med en 5/8-inch socket og en momentnøkkel.
8

Skru av clutch Inspeksjonsdeksel bolter med en T45 Torx driver, trekk deretter dekselet og dens pakning bort fra den primære dekselet. Hell en liter Harley-Davidson Primary olje i clutch inspeksjon porten, ved hjelp av en trakt. Fjern trakten og tørk bort eventuelt oljesøl.
9

Sett clutch inspeksjon dekselet og pakningen på den primære stasjonen dekselet. Skru clutch Inspeksjonsdeksel boltene på plass med en T45 Torx driver til de er lett plassert mot dekselet. Stram boltene til 108 tommers-pounds med en T45 Torx socket og en momentnøkkel, alternerende mellom bolter i et kryss og tvers mønster.
10

Fjern XL883R fra stativet og senk den ned sin side stå. Start motoren og se etter lekkasjer rundt oljefilteret og begge tappepluggene. Hvis lekkasje former på noen av disse områdene, stramme oljefilteret eller dreneringspluggene et tillegg kvart omdreining. Stopp motoren hvis det ikke er noen oljelekkasje.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/111028.html

Previous:
Next:

motorsykler