Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Hva er en Harley Panhead?

Elskere av Harley-Davidson motorsykler kan kjapt fortelle hva era en klassisk Harley kommer fra bare ved å se på sykkelens topplokk dekker. Særegne fordypninger i dekslene forandret form gjennom årene, og mellom 1948 og 1965, depresjoner formet som en omvendt pan merket æra av Panhead. Første Panheads

første Flathodede Harley-Davidson motorsykler debuterte i 1948. Utformingen var ment å forbedre oljestrømmen og forbruk over at av de eksisterende knucklehead motorer. De Panheads beholdt modell betegnelser på de Knuckleheads: E, EL, ES, F, FL og FS - og sykler ble produsert med 61 - og 74-kubikk-tommers motorer. For denne modellen i år, var hodet dekker forkrommet, men i senere år ville de være laget av rustfritt stål.
Hydra Glide

En av de første store nyvinningene den Panhead epoken var innføringen av hydrauliske forgaffel i 1949. Harley-Davidson kalles denne funksjonen Hydra-Glide og tatt det på alle Flathodede modeller. En fjæring alternativ forble tilgjengelig på Sidecar Twin og Sport Reiser modeller, og disse modellene ble utpekt EP og ELP for den 61-kubikk-tommers versjon og EP og FLP for den 74-kubikk-tommers versjon. En annen viktig utvikling av de tidlige Flathodede år var innføringen av en fot shifter.
The Middle Years

I 1958, lagt til Harley-Davidson hydraulisk bakhjulsoppheng til Hydra-Glide og omdøpt den funksjonen Duo-Glide. På denne tiden var det Panhead Sport Solo og Super Sport Solo bare tilgjengelig med 74-kubikk-tommers motorer. Utformingen av Flathodede sykler ble kontinuerlig forskjøvet gjennom første halvdel av 1960-tallet, med kosmetiske endringer som for eksempel innføring av en aluminium frontlys nacelle i 1960 og mekaniske oppgraderinger som en enkelt-brann tenning i 1961.

bilder sist Panheads

The Reign of Panhead tok slutt i 1965 da de første Electra Glir ble de siste Flathodede modeller. Electra Glide ble så kalt fordi det innarbeidet en 12-volts elektrisk system. 1966-modellen så overgangen til de nye Shovelhead motorer, selv om disse tidlige Shovelheads blir noen ganger kalt Pan-Spader fordi de beholdt den karakteristiske timing dekker fra Panhead.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/111015.html

Previous:
Next:

motorsykler