Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Instruksjoner å blø bak Brembo Aprilia Factory Bremser

Aprilia med høy ytelse RSV Mille og Tuono motorsykler ble utstyrt med Brembo bremsekalipere for å gi maksimal bremsekraft på gaten eller racerbanen. Når disse syklene er ridd aggressivt, montert singelen Brembo caliper på høyre side av bakhjulet kan generere en betydelig mengde varme som skaper kondens i bakre bremsevæske. En overdreven oppbygging av kondens vil svekke bremsevæske er hydrauliske egenskaper, som angis med en soft-følelse bremsepedalen. Tilstanden vil fortsette å forverres over tid, med mindre det forurensede fluid blir tømt, eller blødd, ut gjennom en ventil som er innebygd i den bakre bremsekalippernes. Du trenger
bakre stativet
5 mm unbrakonøkkel
Phillips skrutrekker
DOT 3 eller 4 bremsevæske
Butikk håndklær
10 mm fastnøkkel
To føtter , klart 1/4-tommers indre diameter plastrør
Små plastflaske
Vis flere instruksjoner
en

Monter motorsykkelen på en bakre stativ for å støtte den i oppreist stilling .
2

Fjern høyre side kåpe panel bolter, ved hjelp av en 5 mm unbrakonøkkel. Trekk kåpen bort for å avsløre den bakre master sylinder væske reservoaret montert på høyre motor veivhusdekselet. Dette trinnet gjelder bare for RSV Mille-modeller.
3

Skru den bakre master sylinder reservoarbergarter lokk skruer, med en stjerneskrutrekker. Trekk lokket og den indre membranen ut av reservoaret. Fyll tanken med DOT 3 eller 4 bremsevæske før væskenivået er selv med "Full"-merket trykt inn i siden av reservoaret.
4

Trekk gummi støv boot av lufteventilen plassert på den nedre kanten av bakbremsen bøylen. Rengjør bak bremsekalippernes, bøylen lufteventilen og området rundt med en fuktig butikk håndkle for å hindre skitt og rusk fra å komme inn i den bakre bremsekalippernes.
5

Sett en 10 mm fastnøkkel over lufteventilen, og skyv en to-fots lengde på klare 1/4-tommers indre diameter plastrør over lufteventilen utløp. Plasser den andre enden av slangen inn i en liten plastflaske.
6

Slå lufteventilen mot en kvart omdreining med fastnøkkel for å åpne ventilen. Trykk ned på den bakre bremsepedalen for å tvinge en liten mengde bremsevæske ut av bøylen og inn i plastrør. Hold bremsehendelen på plass og slå lufteventilen klokken en kvart omdreining for å lukke ventilen. Slipp bremsepedalen sakte å trekke inn frisk væske fra master sylinderen reservoaret.
7

Refill bakre master sylinder reservoar med DOT 3 eller 4 bremsevæske.
8

Åpne lufteventilen igjen med 10 mm fastnøkkel, og skyv ned på bakre bremsepedalen. Lukk ventilen med skiftenøkkel etter at slangen har fylt med mer bremsevæske, deretter sakte slipper bremsepedalen. Gjenta til bremsevæske er klar og fri for luftbobler.
9

Stram lufteventilen mot bakre bremsekalippernes, ved hjelp av 10 mm fastnøkkel. Trekk plastrør ut av lufteventilen, med en fuktig butikk håndkle. Tørk bort sølt bremsevæske umiddelbart med butikken håndkle. Skyv gummi støv støvel over lufteventilen.
10

Refill bakre master sylinder reservoar med DOT 3 eller 4 bremsevæske før væskenivået er sentrert på reservoarets midtpunktet. Skyv den indre membranen i reservoaret og installere reservoaret lokket, med en stjerneskrutrekker.
11

Sett høyre side kåpe panel på motorsykkel. Skru kåpe bolter på plass, ved hjelp av en 5 mm unbrakonøkkel. Dette trinnet gjelder bare for RSV Mille-modeller.
12

Fjern det bakre stativet og senk motorsykkel på stativ sin.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/111182.html

Previous:
Next:

motorsykler