Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Justere en motorsykkel er bakaksel

Chain-drevne motorsykler og terrengkjøretøy stole på en re-plassere slik bakakselen for å tillate endringer i kjedens spenning. Akselen bestemmer også justeringen av bakhjulet, en viktig faktor i motorsykkel evne til å reise en sikker måte i en rett linje. I de fleste tilfeller kan den bakakselens posisjonen justeres ved bruk av gjengede justerbar ved endene av svingarmen sin gaffelformede ben. Et sett med hakk trykt på svingarmen bena hjelp justere bakhjulet med forhjulet. Formålet med en Axle Adjustment

re-plassere slik bakakselen sørger motorsykkelens kjedet holdes på et bestemt spenning punkt. Under normal drift er kjeden under enormt press som sakte trekker kjettingløkkene lenger fra hverandre, noe som får kjedet til å strekke seg. Hvis venstre for å strekke for langt ut av sin angitte området, kan kjedet skli av motorsykkelens tannhjul. Dette resulterer ofte i ødelagte tenner på tannhjulet og kan også knekke motorens veivhuset. Flytte bakakselen holder tilbake kjeden under spenning som det strekker seg.
Bakhjul Alignment

bakakselen på de fleste motorsykler er montert på endene av svingarmen, gaffel-lignende struktur som støtter bakhjulet og suspensjon. Et sett med bolter benyttes for å skyve eller trekke den bakre aksel etter behov. Men siden hver justering bolt individuelt snur, må bakakselen og hjulet være forskjøvet med forhjulet. Dette kan hindre at motorsykkelen fra reiser trygt i en rett linje. En feiljustert bakhjul kan skape farlige styring saker som krever mer styring innsats i én retning og føre til at motorsykkelen vil falle mot den andre retningen. For å hjelpe justeringen, et sett med hjul justeringshakkene trykt inn begge swingarms justere med hakk i de bakre navene. Hvis akselen og bakhjul er tiltet mot den ene siden av motorsykkelen og ikke på rett linje, ender akselen peker til forskjellige hakk.
Forståelse Chain Tension

Bakakselen rolle i å holde kjettingen under en viss spenning blir oppfylt ved å føre akselen frem og tilbake, og bringer begge tannhjulene nærmere eller trekke dem fra hverandre. De fleste motorsykler tillate i 1 til 1 1/2 inches av slakk i kjeden, målt ved å skyve oppover på midtveis spissen av den nedre kjede tråd. Hvis slakk er redusert, det strammet kjede kan klippe av tannhjulene 'tenner og er mer sannsynlig å knipse. På samme måte kan en overdreven mengde slakk gjør kjeden til å skli av tannhjulene helt.
Justeringsprosedyrer

Justeringer i bakakselen må utføres med full vekt på motorsykkelen jevnt plassert på begge hjulene, dette sikrer riktig mengde spenning er plassert på kjedet. Plasser motorsykkelen på en forhjulet chock eller har en assistent holde det i oppreist stilling av sin kick stand. Fjern splinten fra enden av den aksel, om noen, og løsne den bakre aksel mutter med en passende størrelse stikkontakt. Bruk en breaker bar å gi ytterligere innflytelse på akselen mutter, hvis det er nødvendig. Løsne kjedestrammertappen låsemuttere plassert på begge ender av svingarm med en halvmåne skiftenøkkel. Drei regulatoren bolter med klokken for å trekke akselen bakover og stramme kjedet, eller mot klokken for å løsne kjeden og skyv akselen fremover. Kontroller strammingen av kjettingen ofte ved å skyve sentrum av kjedens nedre tråd oppover. Når kjeden har nok slakk til å flytte innen 1 til 1/2 inches, bekrefter akselen jevnt linje med svingarm er justeringshakkene. Hvis akselen er riktig plassert, justerer den side av akselen som er nærmest til motorsykkelen inntil begge sider av akselen er på linje med de tilsvarende utsparinger. Juster kjettingen spenningen etter behov, og stram justering låsemuttere og bakakselen mutter.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/111586.html

Previous:
Next:

motorsykler