Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Slik feilsøker en Yamaha YFM200 With No Spark

The YFM200, bedre kjent som Moto 4, var det første all-terrain vehicle produsert av Yamaha Motor Corp YFM200 ble drevet av en fire-takter, 196 cc single- sylindret motor som støttet seg på et utladningstid tenningssystem. Selv om YFM200 ble fjernet fra Yamahas utvalg i 1990, mange av disse trofaste ATV er fortsatt i bruk i dag. Tenning problemer, vanligvis i form av tap av gnist, er felles for disse eldre maskiner, og kan være forårsaket av en rekke feil komponenter i tenningssystemet. Du trenger
multimeter
Automatisk batterilader
Spark plug socket
Stikknøkkel
Spark plug
ledningsdimensjon
gapping verktøyet
Momentnøkkel

Vis flere instruksjoner
en

fjerne setet fra ATV, med utgivelsen spaken under bakskjermen. Koble batteriet til en automatisk batterilader. La batteriet lade helt. Test spenningen i batteriet, ved hjelp av et multimeter satt til å lese en 12 volt DC skala. Bytt ut batteriet hvis spenningen er mindre enn 12,1 VDC.
2

Sjekk alle elektriske forbindelser mellom batteripolene, tenningslåsen, kill switch, CDI enhet, tennspolen og tennplugg. Koble eventuelle frakoblede terminaler eller kontakter. Bytt ut noen komponenter med skadede kontakter, etter behov.
3

Følg ledningene bly fra toppen av venstre veivhusdekselet til fire-pins stator kablingskontakt nær venstre sete rail. Trekk ut kontakten og setter din multimeter røde sonde inn i terminalen koblet til den brune ledningen. Sett den svarte proben til den sorte ledningen terminal. Sett multimeter til en "R x 10" motstand innstilling. Ideelt sett bør multimeter indikere en motstand på 0,4 ohm. Hvis motstanden er større enn 0,4 ohm, erstatte ATV statoren, som ligger innenfor venstre veivhusdekselet.
4

Flytt måleren sin røde proben til terminalen koblet til den hvite og grønne ledningen. Plasser den svarte proben i hvit og rød terminal. Den multimeter skal vise en 196 ohm lesing, noe som indikerer at tenningen pickup coil er i stand. Erstatte pickup spolen i venstre veivhusdekselet hvis motstanden lesing er ikke 196 ohm. Plugg fire-pinners kontakten inn i ATV ledningsnett.
5

Trekk ut tennspolen er oransje primære wire, som ligger under bensintanken, og tennpluggen kabelen fra tennpluggen. Koble multimeter røde proben til den primære wire og hold den svarte proben mot motoren topplokket eller en bolt langs ATV rammen. Den multimeter skal vise en motstand på 0,85 ohm. Flytt den røde proben til tennpluggen boot. Den multimeter skal fortrenge en motstand på 5.9K ohm. Sett på tenningen coil, hvis den primære wire eller tennplugg kabel motstand ikke er innenfor spesifikasjonen.
6

Skru ut tennpluggen fra toppen av motoren topplokk, ved hjelp av en tennplugg socket og en pipenøkkel. Kontroller tilstanden av elektrodene på tuppen av tennpluggen, samt den porselen isolasjon rundt den sentrale elektroden. Skift tennplugg dersom elektrodene eller isolasjon er skadet eller smeltet. Kontroller tennpluggen gap, luftspalte mellom de ytre og sentrale elektroder, med en dimensjon. Juster avstanden ved hjelp av en gapping verktøyet, dersom avstanden ikke er innenfor 0,024 til 0,028 tommer.
7

Skyv tennpluggen inn tennpluggen boot, så hold tennpluggenes elektroder mot motorsylinderen . Slå tenningen og dødmannsknapp til "On" posisjon og trekk motoren, ved hjelp av trekkstarteren. Se tennpluggenes elektroder for en blå gnist når motoren svinger. Skift tennpluggen hvis en gnist ikke vises, må du slå av motoren igjen. Erstatte CDI enheten hvis en gnist fremdeles ikke vises med en ny tennplugg. Skru tennpluggen inn i motoren topplokk og stramme den til 14 fot-pounds, ved hjelp av en momentnøkkel, dersom en gnist vises.
8

Sett setet, deretter låse setet spaken med ATV ramme.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/111751.html

Previous:
Next:

motorsykler