Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Når ble Mopeder oppfunnet?

Ordet 'moped' er en kombinasjon av de to ordene motor og pedal. Den første moped var noe mer enn en sykkel utstyrt med en intern forbrenningsmotor. Forbrenningsmotoren tillot to-hjuling å kjøre selv når det ikke ble drevet av menneskelig energi. Historien om oppfinnelsen av moped går tilbake til oppfinnelsen av sykkelen - den grunnleggende ideen som den er basert på. Oppfinnelsen av Bicycle

I 1817 oppfant tyske Karl Drais Von Sauerbronn grunnleggende sykkel, eller hva han kalte Laufmaschine eller kjører maskinen. Denne oppfinnelsen, som Sauerbronn ment å være et alternativ til ridehester, ble laget helt i tre og hadde to hjul, en tre sete og styrehåndtakene. Rytteren kunne drive seg selv ved hjelp av føttene. I 1839 oppfant Kirkpatrick McMillan første pedal-propelled sykkel.
Motors

I 1868, franskmannen Michaux-Perraux lagt til en liten dampmaskin til syklus, gir det større makt. En lignende oppfinnelse ble gjort på omtrent samme tid av Sylvester Howard Roper fra Roxbury, Massachusetts. Motoriserte sykler ble først tilgjengelig for å bli kommersielt solgt i 1890-årene. Bare noen få hundre Hildebrand og Wolfmuller mopeder ble produsert, de ble kassert på grunn av de høye kostnadene ved produksjon og tekniske vanskeligheter
1930

The First World. krig og den store depresjonen ikke gi oppfinnere mye mulighet til å arbeide på moped, selv om motorsykkelen var et populært transportmiddel på den tiden. Etter andre verdenskrig var det mangel på drivstoff og forbrukere ønsket et økonomisk alternativ til motorsykler og biler. Sykler ble populært igjen, og beslutningstakere som Peugot og Ducati ville tilby en liten hjelpemotor med sine sykler.
Moderne Mopeder

I 1950, Steyr Puch i Østerrike, opprinnelig en sykkel produksjonsselskap, introduserte sin MS-50 modell. Dette var den første moped å avvike fra sykkelen design og format, og det var den første mopeden som kan være helt drevet av motoren. I 1960 og 1970 var markedet oversvømmet med dyre multi-speed og billigere single-speed mopeder. Av 1975, var minst 125 modeller av mopeder tilgjengelig i USA. Dette mani stilnet når nedgangstidene rammet i 1980, og obligatorisk lisensiering lover ble vedtatt. I dag, de moped lever videre i ulike former --- mopeder, no-peds, motoriserte sykler og deres søskenbarn, den scootere.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/111127.html

Previous:
Next:

motorsykler