Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Typer motorsykkel motorer

Den type motor en motorsykkel har har kan en dramatisk innvirkning på ytelsen. Hastighet, strekning, vedlikehold og funksjoner av motorsykkelen er alle bestemt av type motor motorsykkelen har. Hver motor har sine egne fordeler og ulemper. Selv har flere sylindere betyr å ha mer kraft, kan det også føre til ekstra vedlikehold. En Sylinder

One-sylindrede motorer er ofte referert til som singler. En sylinder er vanligvis plassert vertikalt med en enkel tennplugg festet til toppen. Sylinderen er oftest plassert horisontalt. Selv om det i noen tilfeller er berederen plassert litt fremover mens tennplugger resten på toppen.
To Cylinder

To-sylindrede motorer, ofte referert til som to motorer , er de mest vanlige. Sine sylindere er tilgjengelig i flere forskjellige konfigurasjoner. V-twin motorer er konfigurert i en V-form. Begge sylindrene flytte oppover. En L-twin-motoren er en V-twin som har en sylinder som peker vannrett fremover. Parallell twin sylindre er konfigurert parallelt med hverandre.
Tresylindrede

Tre-sylindrede motorer er den minst vanlige av de typer motorsykkel motorer. Den største fordelen med den tresylindrede motoren er at den tilbyr mye strøm. Dens største ulempe er at det krever mange deler.
Fire cyclinder

En fire-sylindret motor er lik en liten bil motor. Dens sylindrene er anordnet i en in-line-konfigurasjon. Sylindrene er også tilgjengelig i kvadrat og V-form to konfigurasjoner.
Firetakts

Fire-takts motorer kan finnes i de fleste moderne motorsykler. De fire-takts motor opererer mye som en liten bil motor. Den produserer fire lineære slag av stemplene. Hver enkelt slag tar seg av inntak, kompresjon, kraft og eksos. Firetaktsmotorer er rene og pålitelig.
Two-Stroke

totaktsmotor er forskjellig fra firetakts i at den produserer to lineære slag av stemplene. De to-takts motor er kraftig i at den oppnår mer i to slag enn de fire-takts motor oppnår i fire. I to slag, er denne motoren i stand til å ta vare på inntak, kompresjon, kraft og eksos. Fordelen med to-takts motorer er de er enkle i mekanikk og lav vekt. De to-takts motor har noen ulemper. Den trenger konstant vedlikehold, rengjøring og strømmen er kun tilgjengelig i en smal rpm band.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/109519.html

Previous:
Next:

motorsykler