Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

BSA A10 Torque Specs

The A10 BSA, ellers kjent som Golden Flash på grunn av sin gull livery, var en britisk motorsykkel gjort av Birmingham Small Arms Company (BSA). Den ble bygget 1949-1962. Dreiemoment, i form av vedlikehold på motoren, refererer til mengden av kraft som er nødvendig for å stramme en komponent. Spesifikasjoner er vanligvis gitt i fot-pounds. Topplokksboltene

Ifølge BSA serviceark No 208, når du erstatter de Topplokksboltene, bør du "gjøre dem alle veldig stramt." Arbeid diagonalt for å sikre jevn tetthet, forlater den sentrale bolt tilbøyelig til slutten. Når alle boltene er "rett ned", bør du gi dem en "endelig skiftenøkkel" for å sikre at de er veldig stramt.

SRM klassiske sykler er mer spesifikk i sine anbefalinger. Ifølge SRM, er de dreiemomenttrinn for alle Topplokksboltene på BSA A7 og A10 modeller fra 1950 og utover 32 fot-pounds.
Veivaksel Bolts

BSA service Blad nr. 208 gir råd om veivaksel erstatning. Veivakselen, også kjent som den sveiv, er den del av motoren som endrer bevegelse av stempelet (e) i roterende bevegelse. Hvis du har skiftet veivakselen på A10 din, kan du være i stand til å sette tilbake den originale svinghjulet, hvis det er brukbare. For å gjøre dette, passerer det over stasjonen side av veivakselen og bolt det til flensen med seks høyfast bolter. Tjenesten ark råder bare at du strammer boltene og gir ingen spesifikke dreiemomenttrinn. Arket gjør angi at boltene skal "peined over på nøtter å låse dem." Med andre ord, slått med ball-Pein av en ball-pein hammer, eller benkhammer, inntil bolt hoder deformeres nok til å låse. Takket være forkant av bolt-teknologi, denne gamle teknikken for festebolter er nå ansett primitive. Men hvis du ønsker å gjenoppbygge en A10 til autentiske originale standarder, kan det være lurt å komme til din hammer i stedet for momentnøkkel.

Big End Bolts
< p> En momentnøkkel bør brukes til å stramme disse boltene for å være sikker på at de ikke er for hardt. To typer av store endebolter ble anvendt. På tidlige modeller, ble boltene 22 T.P.I. B.S.F. Disse har 22 tråder per tomme (TPI) ved hjelp av den britiske standarden fine (BSF) standard. For disse, bør det momentnøkkelen settes til 10 fot-pounds. På senere modeller, ble boltene brukes 26 T.P.I. C.E.I. Disse har 26 tråder per tomme ved hjelp av Cycle Engineers 'Institute (CEI) standard. For disse, bør det momentnøkkelen settes til 8-1/2 fot-pounds. Den sistnevnte typen bolter med tilhørende muttere, kan brukes som erstatning for den tidligere type. Fra 1956 og utover, er moment 22 fot-pounds.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/110471.html

Previous:
Next:

motorsykler