Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Hvordan sjekke CDI på en Yamaha Warrior

Yamahas Warrior ATV (All-Terrain Vehicle) serie opererer på en CDI (utladningstid Ignition) system å tenne sin tennplugg under drift. En svak eller fraværende gnist er et symptom på problemer som oppstår innenfor CDI enhet eller tenningssystemet. Dessverre er det ingen enkel måte å finne ut om CDI enhet i seg selv er på feil eller hvis tapet av gnisten ble opprettet andre steder langs tenningssystem. Feilsøking på Warrior tenningen systemet tar en god del tålmodighet og kjennskap til maskinens elektroniske system. Du trenger:
Pipenøkkel og stikkontakter, Elektrisk tape
multimeter
Spark plug socket
Spark plug
Spark plug gap verktøyet
tennpluggtester
Spark plug cap
Tennspole
Magneto kilde spole
Magneto pickup spole
CDI enhet
Vis flere instruksjoner
en

Fjern setet med setet utløseren på venstre side av setet. Fjern bensintanken og dekselet ved hjelp av en pipenøkkel til å fjerne boltene på undersiden og nakken av tanken. Fjern frontlys montering og framskjerm fra ATV med en pipenøkkel til å fjerne alle bolter.
2

Inspiser ATV tenningssystemet for skader, ser spesielt for gnaget, ødelagt eller skadet ledninger. Reparere eventuelle ødelagte ledninger med elektrisk tape. Sjekk tenningen systemets kontakter, plugging noen løse kontakter på plass etter behov.
3

Test ut batteriet med et multimeter satt til 20 volt DC (Direct Current). Fest meterets røde kabelen til batteriets positive (+) terminalen og den svarte kabelen til den negative (-) terminalen. Lad opp eller bytt ut batteriet hvis spenningen er lavere enn 12,5 volt DC.
4

Trekk ut plugghetten fra tennpluggen og ta ut tennpluggen fra motoren med en Plugghetter. Inspiser tennpluggen etter tegn på åpenbare skader eller overdreven begroing, en tykk svart belegg over elektrodene. Skift tennpluggen dersom den er skadet eller er sotet. Ved hjelp av en tennplugg gap verktøy, måle avstanden mellom tennplugg elektroder. Juster avstanden 0,06 mm med gapet verktøy om nødvendig. Skru tennpluggen tilbake inn i motoren med en Plugghetter.
5

Plug en tennplugg tester inn i plugghetten og koble den andre enden til siden av motorens sylinder. Innstill verktøyets gapet til 6 mm og starte motoren. Observer verktøy for gnist. Hvis en gnist er til stede, er tenning fungerer som det skal. Ta ut tennpluggen tester fra tennpluggen cap. Trekk hetten ut av tenningen coil ledningen og teste cap motstand med et multimeter sett på Ω x 1k. Skift tennplugg hetten hvis motstanden er annerledes enn 10k Ω.
6

Følg tenningen coil ledningen til coilen. Koble spolen utvalg ledningen fra ATV ledningsnett. Sett multimeter for å Ω x 1 og plasser den røde ledningen på spolen oransje ledningen. Plasser den sorte ledningen på coilen kropp. Sett på tenningen coil hvis motstanden er hinsides 0,36 til 0,48 Ω. Sett multimeter for å Ω x 1k og flytte den røde kabelen til slutten av tenningen coil ledningen. Sett på tenningen coil hvis motstanden er hinsides 5,44 til 7,36 Ω.
7

Koble Magneto fra ATV ledningsnett og teste den med et multimeter satt til Ω x 100. Plasser måleren røde ledelsen på Magneto socket hvite og grønne ledningen. Plasser den sorte ledningen på den røde ledningen. Erstatte Magneto kilde spole hvis motstanden er hinsides 220-330 Ω. Flytt den røde kabelen til den blå ledningen og den svarte kabelen til den gule ledningen. Erstatte Magneto pickup spolen hvis motstanden er hinsides 170-209 Ω.
8

Bytt CDI enheten hvis alle av komponentene sjekket i de foregående trinnene er innenfor spesifikasjonene.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/107345.html

Previous:
Next:

motorsykler