Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Hvordan fikse en Loose Clutch på en 1984 Honda Shadow

Clutchen brukes av Hondas 1981 VT500 Shadow er avhengig av friksjon, generert av en stabel med fiber og stålplater holdes innenfor clutch kurven, til å overføre motorens effekt til overføring. Som clutch hendel er trukket inn, er disse platene trukket bort fra clutch kurven, og slipper clutchen fra girkasse. Når håndtaket slippes, blir clutchplatene presses sammen av et sett med fjærer. De clutch fjærer og plater, samt clutch kabel, vil begynne å bære og forårsake løs-følelsen handling som kan føre til at clutchen å skli mens du sykler. Du trenger:
4 mm unbrakonøkkel
Stikknøkkel
10 og 12 mm socket
Vernier caliper
Clutch fjærer
clutchplatene
10W-40 motorsykkel-spesifikke motor olje
Momentnøkkel
Vis flere instruksjoner
Justere Clutch Cable
en

Trekk clutch hendel inn til du føler motstand, som betyr at spaken har begynt å trekke clutchen kabelen. Mål avstanden mellom koblingsspaken og koblingsspaken abbor på dette punktet. Ideelt sett bør avstanden være nøyaktig 1/8 tomme til å gi nok slakk i kabelen. Juster clutch kabel, med kabelen justeringsskruen på baksiden av clutch hendel abbor, hvis gapet er mindre enn eller større enn 1/8 tommer.
2

Løsne rund kabel adjuster låsemutter for hånd. Vri justeringsskruen mot klokken for å stramme clutch kabel eller med klokken for å løsne clutch kabelen.
3

Trekk clutch hendel på igjen til du føler motstand. Trekk til mutteren mot clutch hendel abbor for hånd, hvis clutch hendel gapet er satt til 1/8 tommer. Juster kabelen spenningen etter behov, så sjekk gapet igjen. Erstatte clutchplatene eller kilder, hvis justering av clutch kabelen ikke avhjelpe problemet.
Bytte Clutch Plater og Springs
4

Lift motorsykkelen på midten stå og ta av høyre fot-pinne brakett, ved hjelp av en 12 mm pipe og en pipenøkkel.
5

skru fra hverandre clutch dekselet fra høyre side av motoren, med en 4 mm unbrakonøkkel til å utsett clutch kurv. Skru av koplingsfjæren bolter fra midten av clutch kurv, med en 10 mm stikkontakt og en pipenøkkel. Trekk clutch løfteren plate og clutch fjærer ut av sentrum av den ytre clutch plate for hånd.
6

Mål lengden på clutch fjærer, ved hjelp av en Vernier caliper. Skift clutch fjærer som et sett, hvis noen av fjærene tiltaket mindre enn 1,49 tommer i lengde.
7

Trekk ytre press platen ut av clutch kurven for hånd, skyv clutchplatene ut i orden. Inspiser clutchplatene individuelt for synlige skader, som for eksempel sprekker eller rifter, deretter måle tykkelsen på platene med en Vernier caliper. Skift ut ødelagte clutch plater eller plater med en tykkelse mindre enn 0,12 tommer. Hold clutchplatene i den rekkefølgen de ble fjernet.
8

Bløtlegg nye clutchplatene i 10W-40 motorsykkel-spesifikke motorolje for en 15 minutter, og skyv den nye clutchplatene inn clutchen kurven en om gangen, fra og med en fiber-plate, etterfulgt av en stålplate. Reinstallere ytre press platen på clutch kurv. Sett de clutch fjærer til den ytre press plate, deretter installere clutch løfter platen over ytre press plate og clutch fjærer. Stram clutch våren bolter til 9 fot-pounds med en momentnøkkel og en 10 mm-kontakten.
9

Sett clutch dekselet på venstre side av motoren, med en 4 mm unbrakonøkkel. Trekk til clutch dekselet bolter til 9 fot-pounds, ved hjelp av en momentnøkkel og en 4 mm Allen socket.
10

Sett høyre fot peg brakett, ved hjelp av en 12 mm pipe og en pipenøkkel. Juster clutch kabelstrekk og clutch hendel gap, som beskrevet ovenfor.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/111464.html

Previous:
Next:

motorsykler