Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Hvor å Test en Starter Solenoid på en Harley

Harley-Davidson motorsykler er avhengige av en elektromagnetisk relé for å aktivere motorens elektriske startmotoren. Når det settes strøm til solenoiden, er en uttrekkbar pinjong trekkes på plass mellom motorens starter clutch og startmotoren. Denne handling etterfølges av et tydelig klikk før motoren er skrudd til liv. Når magnetventil svikter, låser det vanligvis vil drevet inn i sin fullt utvidet "hvile" posisjon, hindrer starteren fra å engasjere motoren. Mens spolen selv kan fjernes og testes, bør en enkel "on-sykkel" test av starteren elektriske system gjøres for å unngå unødvendig arbeid. Du trenger
Kombinasjonsnøkler
Loddebolten
Flat skrutrekker
Voltmeter
Phillips-skrutrekker
Torx driver satt
Oppsamlingspanne
Momentnøkkel
Pipenøkkel og stikkontakter
Primær wire, 14-gauge
Kombinasjon ledning kutting og stripping verktøy
Krokodilklämmor
en Quart Harley-Davidson Sport-Trans væske
Vis flere instruksjoner
On-Bike Testing
en

Sjekk den visuelle tilstand av starteren og starteren solenoid, som ligger på høyre side av motoren bak den bakre sylinder. Spesielt se om det er løse eller ødelagte ledninger. Festing terminal nøtter ved hjelp av en kombinasjon skiftenøkkel. Hvis ledningene er skadet, reparere den ødelagte ledningen med en loddebolt.
2

Vri tenningsbryteren til "Off" posisjon og fjerne setet fra motorsykkelen, enten ved hjelp av en flat-head skrutrekker eller ved å skru bolten sete for hånd. Sett et voltmeter å lese en 12-volt DC skala, ved hjelp av målerens Velgerknappen. Plasser måleren svarte sonde på batteriets minuspol (terminalen med minustegnet) og den røde sonde på den positive terminal (terminal merket med et plusstegn). Voltmeter display skal indikere en minimum spenning lesing på 12,3 volt DC. Lad opp batteriet hvis batterispenningen er mindre enn 12,2 volt.
3

Flytt voltmeter røde sonde til solenoiden makt inngang, som ligger på toppen av startsolenoiden. Slå tenningen på og flytte motorsykkelen i nøytral. Vend motoren stoppknapp, som ligger på høyre håndtak, i "Kjør"-posisjon, og skyv på startknappen i to sekunder. Startsolenoiden bør lage en klikke lyd samtidig som det gir en 12-volts lesing på voltmeter display, som viser at strømmen rutes fra starteren knappen til startsolenoiden og stafett. Vend motoren stopp bryteren til "Off" posisjon for å stoppe motoren, deretter snu det tilbake til "Run"-stilling hvis motoren hell i gang. Fjern magnetventil for inspeksjon hvis det ikke klikket. Hvis voltmeter ikke gi en 12-volts lesing, det er et problem mellom starteren og på startknappen.
Benk Testing
4

Vri tenningsbryteren til "Off" posisjon og fjerne setet fra motorsykkelen, enten ved hjelp av en flat skrutrekker eller ved å skru av setet bolt for hånd. Koble den negative kabelen fra batteriet med en Phillips-skrutrekker. Trekk den negative kabelen fra batteriet og motorsykkelens ramme.
5

Fjern drain bolt fra bunnen av den primære kjedekasse bolig, som ligger under runde derby cover, med en Torx driver. Drenere den primære væske i en fangst pan, deretter skru avløpet bolten på plass for hånd. Skru den bolten til 22 fot-pounds med en momentnøkkel. Fjern den primære kjedekasse dekselet ved hjelp av en Torx driver. Fjern den bakre sylinder eksos røret med en pipenøkkel. Dette trinnet gjelder bare for Sportster modeller.
6

Fjern alle koplingsforbindelsene fra startsolenoiden og startmotoren, ved hjelp av en kombinasjon skiftenøkkel. Skru starteren festebolter med en pipenøkkel. Boltene er fra høyre side av motoren på de fleste Harley-Davidson modeller, men Sportster-modellene finne boltene innenfor den primære kjedekasse på venstre side av motoren. Trekk i ut fra høyre side av motoren.
7

Cut to tre-fot lange lengder av 14-gauge primære wire og bånd 1/4 tommers av isolasjon fra begge endene av ledningene ved hjelp av en kombinasjon ledning kutter og avisoleringsverktøy. Plasser krokodilleklemmer på begge endene av ledningene. Koble den ene enden av begge ledninger til et fullt oppladet 12-volts batteri minuspol. Koble den ene av de gratis klipp til startsolenoiden sin feltspolen terminal, som ligger på høyre side av terminalen. Koble den andre klippet til starteren solenoidhuset å tjene som en jording.
8

Cut og strippe en tredje lengden på kabelen, og fest en alligator klipp i begge ender. Koble den ene klippet til batteriets plusspol. Koble gratis klipp til startmotoren relé terminal på venstre side av startsolenoiden. Solenoid pinion gear, eksponert på innside av releet, skal klikke og trekke inn startmotorhuset. Startsolenoiden er defekt hvis pinjong ikke dras inn.
9

Koble feltspolen terminal klipp fra batteriets minuspol. Flytt klippet til batteriets plusspol. Solenoiden pinjong bør forbli i en fullt inntrukket stilling. Startsolenoiden er defekt hvis pinjong strekker seg på dette punktet.
10

Fjern klippet fra starteren relé terminal på venstre side av releet. Vil drevet bør forlenge utover. Startsolenoiden er defekt hvis pinjong ikke strekker seg utover til sin at-hvileposisjon.
11

Slide startmotoren på plass fra høyre side av motoren. Skru startmotoren festeboltene på plass og stram dem til 22 fot-pounds. Koble til alle ledninger forbindelser til startsolenoiden.
12

Sett den primære kjedekasse dekselet. Stram de primære dekke bolter til 110 tommers-pounds. Fjern derby dekselet ved hjelp av en Torx driver, deretter fylle den primære kjedekasse med en Quart av Harley-Davidson Sport-Trans væske. Installere derby og stram skruene i dekslet til 50 tommers-pounds, alternerende mellom boltene i en krysser mønster. Installere den bakre sylinder eksosrøret og trekk eksosrøret nøtter til 96 tommers-pounds. Dette trinnet gjelder bare for Sportster modeller.
13

Koble den negative kabelen til batteriets minuspol. Installere motorsykkel sete.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/111622.html

Previous:
Next:

motorsykler