Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

The History of the Raleigh Chopper

The Nottingham, England-baserte Raleigh Bicycle Company produserte Raleigh Chopper sykkel 1968-84. Bike salget var blandet i USA, men sykkelen var en fenomenal hit i Storbritannia. Basert på den populære motorsykkel helikoptre tilpasset i USA i 1960, den Raleigh oppnådd en grad av 1970-tallet pop kultur status som en custom-stil må-ha sykkel blant pre-ungdom. The Maker

Raleigh Bicycle Company startet produksjon sykler i 1887 på Raleigh gate i Nottingham. Dens grunnlegger var Frank Bowden. Selskapet utvidet sin virksomhet ved å åpne en fabrikk i Dublin. Over flere tiår, ble det et stadig mer populært eksport til det amerikanske markedet.
Chopper Origins

Motorsykkel og bil tilpasning hadde tatt tak i etterkrigstidens Amerika. Episenteret var i California, der tilpassede motorsykler med utvidet gafler, høye håndtak og lange seteryggene hadde blitt vanlig. På denne tiden, observerte Raleigh at Chicago-baserte sykkel byggmester Schwinn introdusert sykkelen versjonen av motorsykkelen chopper i 1963.
Schwinn Kopier

Schwinn sin Stingray, med sine banan sete og ape-hanger styret, ble en umiddelbar suksess blant kjøpere for barn. Raleigh forsøkt å kapitalisere på Stingray suksess med sin ikke altfor subtile Stingray kopi, Rodeo, som debuterte i USA i 1966. Det var en flopp fordi kjøperne så lite behov for en imitator. Raleigh hadde overvurdert populariteten av sine produkter i det amerikanske markedet når det kom til en ny modell. Men Rodeo banet si for Raleigh Chopper.
Styling

Raleigh fortsatt kopiert Schwinn konsept, men kom også opp med en heller frem utførelse etterlignet til en viss grad av BMX sykler av 1980-tallet. Dens ramme var en kvadratisk versjon av Stingray, men hadde en 3-trinns Girvekslings montert på rammen, en lang sete, en 20-tommers butte bakhjul, og en 16-tommers forhjulet for å gi det en ekstrem rakish utseende.
US Launch

Chopper Mk1 ble innført i 1968 til det amerikanske markedet, og trekker en dempet respons. I likhet med Rodeo, kunne Chopper ikke overvinne markedsføring utfordringer som utgjøres av Stingray. Stingray hadde vært på markedet i fem år. Det forble stilig, om ikke mindre radikal i design, enn Chopper. Og det koster mindre.
Kritikk

Raleigh Chopper også møtt negative anmeldelser.Rommene store, brede og butte bakdekkene produsert betydelig drag og gjorde Chopper treg og upraktisk for en lang tur. Dens styling hadde en tendens til å kaste ryttere frem med plutselig bremsing og lang baksetet gjort å trekke tilbake for "wheelies" en fare for uerfarne ryttere. Den rammemontert girskift forårsaket skader på ryttere som falt forover.
UK Popularitet

I 1970 fikk Storbritannia en Chopper og det ble entusiastisk møtt. Det ble Storbritannias mest populære sykkel, fortsatt selger i dag som en barndom klassiker. Det ga støtet til en rekke mindre sykler basert på Chopper design, inkludert Chipper, Budgie, omskåret og Tomahawk modellene markedsføres for yngre barn.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/106372.html

Previous:
Next:

motorsykler