Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> diesel Cars >> Content

Smart Car Engine History

Siden forhåndsvisning på 1998 Paris Auto Show, har Smart Car og det nyskapende, tresylindret, turboladet montert bak motoren vært økende salg over hele verden. Smart Car er nå tilgjengelig i mange deler av verden, inkludert USA, Canada og Japan, sammen med Europa, der det først ble markedsført. Prototyper

Bruken av en to-takts, tresylindret motor dateres tilbake minst like langt som på 1950-tallet, da Saab selskapet utviklet en rekke sportsbiler med en lignende type motor. Saab begynne sitt selskap ved å gjøre flymotorer, og etter den andre verdenskrig byttet over til produksjon biler. På 50-tallet, produserte Saab noen veldig raske sportsbiler som brukte to-stoke, tre-sylindrede motorer. Senere Saab også utviklet tverrgående montert tre-sylindrede motorer, men enhetene drives på bensin og ikke diesel. Også, de var ikke turbo.
Viktig Fusjon

I 1994 samarbeidet de Swatch Company, en sveitsisk produsent av klokker, med Daimler-Benz å begynne design på en nye drivstoff-effektiv og lett bil. I 1997 dukket opp en prototype som ble forløperen til den Smart Car. Den grunnleggende utformingen av den opprinnelige motoren har endret seg bare litt i løpet av de første tolv års produksjon.
Variasjoner

Den opprinnelige to-takts, tre sylindret motor har blitt forstørret for å produsere mer kraft, men det er fortsatt turboladet og i tverretningen montert på bakakselen. Det er også en bensin versjon av bensinmotor tilgjengelig, samt en hybrid modell som kan lades fra en elektrisk strøm.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/diesel-cars/105102.html

Previous:
Next:

diesel Cars