Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> båter >> Content

Naval Navigasjon Vilkår

Akkurat som ulike land har sitt eget språk, det er et språk for dem på sjøen. Når du er i Sjøforsvaret, kan kjenne språket være forskjellen mellom liv og død. Den oppramsing av ord og uttrykk er noe alle medlemmer av den sjømilitære tjenesten må være kjent med, som å få noe galt eller nølende på feil tidspunkt på et skip kan være kostbart. Noen av disse maritim navigasjon vilkår har funnet veien inn i vanlig bruk. Styrbord og babord

babord og styrbord er blant de mest gjenkjennelige nautiske vilkår til utenforstående. Betydning venstre og høyre, henholdsvis, må mannskapet på et skip kunne gjenkjenne disse umiddelbart.
Luftlinje

Dette begrepet oppsto århundrer siden, da skip ville løslate en bur kråke om de var mistet eller usikre på sin posisjon i kystnære farvann. Kråka ville fly rett mot nærmeste land, og dermed gi fartøyet en grunnleggende navigasjonsutstyr fix å jobbe med. Den høyeste utkikk plattformen på et skip kom til å bli kjent som kråkereir.
Sonar
p Dette er et akronym for Sound Navigation spenner, som er en type undervanns ekko-alt utstyr opprinnelig brukt av små krigsskip for å oppdage ubåter.
bjørn Down
p Dette betyr at fartøyet skal seile med vinden raskt mot et annet skip eller landemerke . Dette begrepet er avledet fra ordet peiling, som refererer til retningen av et objekt i forhold til retningen skipet er på vei.
Knot

En nautisk mil tilsvarer til 6076 meter eller 1,852 kilometer. En knute er en hastighet enhet av en nautisk mil per time.
Minding roret

roret er styremaskin av skipet, vanligvis rattet.
p Hvis noen gjette roret, de er i kontroll over navigere skipet.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/boats/103793.html

Previous:
Next:

båter