Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> båter >> Content

Hvordan bryte i en Marine Engine

Som tilfellet er med de fleste typer motorer, er en skikkelig innkjøring viktig for en ny båtmotor eller båt. Hvis du tar deg tid til å bryte i motoren på riktig måte, kan du få en mye lengre og mer pålitelig levetid ut av motoren. Den nøyaktige lengden av innkjøringsperioden vil noteres i modellens manuell eller garantier. Ulike modeller av motorer kan variere i sin anbefalte break-in prosedyrer, men noen grunnleggende retningslinjer gjelder for alle båtmotorer. Instruksjoner
en

Kjør din båtmotor så ofte som du kan på turtall over 1500, men ikke mer enn 3000 RPM til 3500 RPM for de første 10 timers drift. Den nøyaktige RPM grense vil bli bestemt av din modell av motoren, og vil bli oppført i manualen sin. For eksempel anbefaler MerCruiser som ikke overstiger 3000 RPM, mens en Evinrude motor skal kjøre mellom 3000 RPM og 3500 RPM. Når du starter båten, øke turtallet over 1500 terskelen så snart du er klar over farene og kan operere båten trygt i den hastigheten.
2

Ikke kjør motoren på full gass under første halvdel av sin innkjøringsperiode, eller 10 timer; hele innkjøringsperioden vil være rundt 20 timer. Produsentens anbefalinger varierer med hensyn til hvor lenge du må vente før du åpner motoren på full gass. Sjekk din produsentens spesifikasjoner for å være sikker, men i det minste ikke opererer på full gass i løpet av de første 10 timers drift.
3

Kjør motoren ved forskjellige hastigheter når du kjører det i løpet av innkjøringsperioden. Ikke la båten å opprettholde et konsekvent RPM for lange perioder av gangen. I stedet, varierer hastigheten din jevnlig for å bidra til å bryte motoren i jevnt. Dette betyr at mens du kjører båten i 1500 RPM til 3000 RPM range, eller hva området er angitt for motorens innkjøringsperiode, aldri holde det på et konsistent hastighet i mer enn noen få minutter. I stedet endre hastigheten ofte innenfor det angitte området av trygge turtall for innkjøring.
4

Unngå akselererer til full gass fra en inaktiv. La båten for å nå full gass etter første del av innkjøringsperioden, som angitt i bruksanvisningen. Kjør motoren på en mid-range RPM i flere minutter før du åpner throttle åpne hele veien. Ikke gi gass til full gass uten at motoren er helt varm. Hvor mye tid du kan kjøre motoren på full gass vil variere avhengig av din motor. Anbefalingen kan variere fra 15 sekunder til to minutter om gangen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/boats/103373.html

Previous:
Next:

båter