Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Forskjeller i 30W og 40W Motor Oil

De fleste moderne motorer krever lav viskositet (et mål på en olje motstand mot flow) for multi-purpose kjøring. Oljer med en 30W klasse viskositet er mer lett, inneholder mer friksjon-reduserende stoffer som forbedrer drivstofføkonomien og gi en mer effektiv oppstart av motorene selv i lave temperaturer. Tyngre, tykkere oljer, som 40W oljer, er mer egnet til eldre motorer drevet i varmere klima og ved vedvarende hastighet, for eksempel landeveiskjøring, snarere enn kort, stopp starte stil kjøring. Viskositet

Førti-W oljer er tykkere og mer tyktflytende enn 30W oljer. W indikerer deres "vinter-grade" viskositet. Førti-W oljer er mindre rennende og ikke reise så lett rundt motoren. Tykkere oljer ikke komme seg gjennom motordelene så smidig som 30W oljer, men deres tyktflytende natur gjør dem i stand til å tåle høyere temperaturer, og motstå slitasje og kjemisk oppløsning. Viskositet rangeringer varierer mellom 0 og 50W.
Pressure

Tykkere, 40W oljer øke oljetrykket i motoren i sin natur, i motsetning til lettere, mer flyter 30W oljer. Men, lettere, mer flytende oljer føre til mindre tørr-kjører i motoren, og dermed mindre slitasje.
Forbruk

høy kjørelengde motorer , 40W oljer skaper et lavere oljeforbruk enn 30W oljer, som er mindre på seg på motoren, krever mindre hyppige oljeskift og topp-ups og er rimeligere i det langsiktige.
Temperatur Avhengighet

Verken 30W eller 40W oljer er virkelig ideelt for høy temperatur kjøreforhold, selv om 40W oljer er mer beskyttende av de to i denne saken. Rett 30W og 40W oljer er ikke egnet til kalde temperaturer heller, fordi de er for tykke generelt. Selv tynnere 30W olje trenger ekstra arbeid for å hjelpe det fungere på en optimal virkningsgrad ved lave temperaturer. De er for tykk til å gi tilstrekkelig smøring for oppstart. Men i dette tilfellet er 30W olje en litt bedre utøver i kaldt vær. Syntetiske oljer overvinne disse problemene, men er dyrere.
Tilsetningsstoffer

Ofte 30W motor oljer inneholder en litt større mengde av viskositet-forbedre tilsetningsstoffer for å lage en tynnere konsistens . Disse tilsetningene har sine ulemper. I høye temperaturer og trykk de "klippe" eller bryte fra hverandre, og kan skape en skadelig slam, noe som reduserer motorens ytelse. Når oljen har begynt denne prosessen med nedverdigende, rating endres fra en 30W olje til en 20W eller 10W olje.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/133164.html

Previous:
Next:

oljeskift